Καιρός

Εύβοια: Σε επιφυλακή για την κακοκαιρία “Ελπίς” αντιδήμαρχοι και Πολιτική Προστασία του Δήμου Ερέτριας

Χρήσιμα τηλέφωνα του Δήμου Ερέτριας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Εύβοια: Σε επιφυλακή για την κακοκαιρία “Ελπίς” αντιδήμαρχοι και Πολιτική Προστασία του Δήμου Ερέτριας

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, τις επόμενες ημέρες αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα με το όνομα “ΕΛΠΙΣ” (“ELPIS”) (χιόνια, παγετός και θυελλώδεις άνεμοι) που θα πλήξουν την Εύβοια και το Δήμο Ερέτριας.

Πιο αναλυτικά θα επικρατήσουν:
1) Χαμηλές θερμοκρασίες
Παράλληλα, ο παγετός θα είναι ισχυρός και ειδικά στην κεντρική και τη βόρεια χώρα τοπικά ολικός.
2) Χιονοπτώσεις
3) Θυελλώδεις Άνεμοι
Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα επικρατούν στην ανατολική Ελλάδα και κυρίως στην περιοχή του Αιγαίου θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι (8 με 9 μποφόρ).
Η Πολιτική Προστασία καθώς και οι εθελοντικές ομάδες του Δήμου είναι σε ετοιμότητα και έχουν λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα για την αποτελεσματική προστασία και ασφάλεια των δημοτών.
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
1. Παρακαλούνται ειδικότερα οι πολίτες των ορεινών περιοχών, οι επισκέπτες, εκδρομείς και κτηνοτρόφοι να φροντίσουν για την επάρκεια προμηθειών (καύσιμης ύλης, ειδών πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φαρμακευτικό υλικό κλπ) για το προσεχές διάστημα.
2. Οι διαμένοντες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές να προσαρμόσουν το πρόγραμμα διαμονής τους και της μετακίνησής τους λαμβάνοντας υπόψη ότι οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται και αλλάζουν ταχύτατα και ότι η πρόσβαση και ο καθαρισμός των οδών και η μετακίνηση ακόμη και των μηχανημάτων έργων στις περιοχές αυτές είναι χρονοβόρες.
3. Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
4.Προστασία των δικτύων ύδρευσης από τον παγετό.

Ενόψει της κακοκαιρίας αυτής, καλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και σε περίπτωση ανάγκης να επικοινωνούν στα τηλέφωνα:
6944459924:Τσώκος Ευάγγελος, Αντιδήμαρχος Ερέτριας
6975422672:Σμπιλίρης Γεώργιος, Αντιδήμαρχος Αμαρύνθου
6975864625:Καρκαλέτση Αικατερίνη, Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ