ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Από τη ζέστη στις καταιγίδες – Πότε αλλάζει το σκηνικό

Καιρός: Από τη ζέστη στις καταιγίδες – Πότε αλλάζει το σκηνικό

Πότε έρχονται βροχές και καταιγίδες στην Ελλάδα.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του evima.gr στην Google

Με σταδιακή μεταβολή αναμένεται να κινηθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες, καθώς η πρόσκαιρη ζέστη θα δώσει σταδιακά τη θέση της σε βροχές και καταιγίδες. Η αλλαγή θα ξεκινήσει από τα δυτικά και στη συνέχεια θα επηρεάσει περισσότερες περιοχές της χώρας μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πριν από την επιδείνωση, πάντως, ο υδράργυρος θα παρουσιάσει άνοδο. Οι νοτιάδες που θα επικρατήσουν θα μεταφέρουν θερμότερες αέριες μάζες, με αποτέλεσμα ορισμένες περιοχές να δουν τις θερμοκρασίες να αγγίζουν ακόμη και τους 28-30 βαθμούς Κελσίου.

Πότε ξεκινούν οι βροχές

Τα πρώτα σημάδια της αλλαγής αναμένονται από την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, όταν νεφώσεις θα αναπτυχθούν στο Ιόνιο και σταδιακά στη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα. Τοπικές βροχές και όμβροι θα κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ υπάρχει πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει κατά κύριο λόγο καλός, με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και κατά τόπους στα πελάγη θα φτάσουν τα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν γενικά τους 23-26 βαθμούς και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας τους 27-28 βαθμούς.

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου τα φαινόμενα θα επιμείνουν στα δυτικά, κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, όπου κατά τόπους είναι πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα επικρατήσει κυρίως ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις.

Μάλιστα, η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμη, φτάνοντας τους 25-27 βαθμούς σε αρκετές περιοχές, ενώ στα ηπειρωτικά δεν αποκλείεται να αγγίξει τοπικά τους 28-29 βαθμούς.

Η εικόνα του καιρού το Σαββατοκύριακο

Η μεταβολή θα γίνει περισσότερο αισθητή το Σάββατο 10 Οκτωβρίου. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια σε τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Τα εντονότερα φαινόμενα προβλέπεται να εντοπιστούν στη δυτική Ελλάδα, ενώ ανατολική Μακεδονία και Θράκη αναμένεται να επηρεαστούν λιγότερο.

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Από τις μεσημβρινές ώρες και μετά αναμένεται σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι κατά βάση καλός.

Παράλληλα, η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση της σύντομης θερμής περιόδου.

Τι προβλέπεται για την Αττική

Η Αττική, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, δεν φαίνεται να επηρεάζεται από την πρώτη φάση της κακοκαιρίας.

Την Πέμπτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με νότιους ανέμους 2-4 μποφόρ και θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιες συνθήκες προβλέπονται και την Παρασκευή, με γενικά καλό καιρό, ανέμους από νότιες και νοτιοδυτικές διευθύνσεις και τον υδράργυρο να κυμαίνεται μεταξύ 15 και 27 βαθμών Κελσίου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr