Καιρός: Ψυχρή εισβολή φέρνει χιόνια τον Δεκέμβρη στην Εύβοια
Καιρός

Καιρός: Ψυχρή εισβολή φέρνει χιόνια τον Δεκέμβρη στην Εύβοια

Πότε θα χιονίσει στην Εύβοια φέτος τον χειμώνα

Ένα από τα πιο… ήπια φθινόπωρα των τελευταίων ετών φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του για να δώσει την σκυτάλη στον χειμώνα, ο οποίος θεωρητικά έρχεται από την 1η Δεκεμβρίου.

Ο Νοέμβριος, μήνας που θα μπορούσε να φέρει χαμηλότερες θερμοκρασίες αλλά και φαινόμενα, εκτός από κάποιες έντονες βροχές δεν έδωσε κάτι ιδιαίτερο ειδικά από άποψη χιονοπτώσεων, αφού ακόμα και οι κορυφές των χιονοδρομικών κέντρων είναι «καθαρές».

Η χώρας μας ακόμα απολαμβάνει θερμοκρασίες άνοιξης, την ώρα που στις ΗΠΑ καταγράφεται μία ιστορικού χαρακτήρα χιονόπτωση.

Το ερώτημα είναι πως θα εξελιχθεί ο καιρός το επόμενο διάστημα στην Εύβοια και τι θα φέρει μαζί του ο Δεκέμβριος.

Σύμφωνα με το GFS πάντως, οι διαδοχικές κακοκαιρίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και έως το τέλος του μήνα, όταν και θα αλλάξει η κατάσταση, με την επικράτηση ψυχρών αερίων μαζών.

Από την 1η Δεκεμβρίου ωστόσο, όπως αναφέρει το dokari.gr το αμερικανικό προγνωστικό μοντέλο «βλέπει» την κάθοδο ψυχρών μαζών και στην Ελλάδα, συνοδευόμενες από βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα αφήσει αρκετές χιονοπτώσεις όχι μόνο σε ορεινές, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της χώρας.

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι ο χειμώνας ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνισή του σύντομα.

Δείτε στο βίντεο την κίνηση αερίων μαζών και βαρομετρικών χαμηλών, αλλά δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον χάρτη χιονοκάλυψης στο τέλος, για να δείτε τις περιοχές που εμφανίζονται να δέχονται χιονοπτώσεις από την 1η Δεκέμβρη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr