Κακοκαιρία: Αυτή η περιοχή δεν θα επηρεαστεί καθόλου από τις βροχές του τριημέρου
Καιρός

Κακοκαιρία: Αυτή η περιοχή δεν θα επηρεαστεί καθόλου από τις βροχές του τριημέρου

Κύρια χαρακτηριστικά είναι οι ισχυρές καταιγίδες αλλά και το χαλάζι με μία μόνο περιοχή της Ελλάδας να μην επηρεάζεται καθόλου από τις βροχές

Μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο θα επικρατήσει κύμα κακοκαιρίας στη χώρα, το οποίο ξεκίνησε ήδη την επέλασή του από την Παρασκευή, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί την Κυριακή.

Κύρια χαρακτηριστικά είναι οι ισχυρές καταιγίδες αλλά και το χαλάζι με μία μόνο περιοχή της Ελλάδας να μην επηρεάζεται καθόλου από τις βροχές.

Αν και η κακοκαιρία, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ θα σαρώσει κυρίως την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ωστόσο μέχρι την Κυριακή θα επηρεαστούν σχεδόν όλες οι περιοχές, εκτός από μία. Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος ανέφερε σε πρόγνωσή του, πως μόνο τα νησιά του Αιγαίου θα μείνουν ανεπηρέαστα.νΚυρίως οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη, καθώς στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν κάποιες καταιγίδες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΕΜΥ, έντονη θα είναι η αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, το επόμενο τριήμερο, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Δυσκολότερη ημέρα θα είναι η Κυριακή, όταν και θα κορυφωθουν τα ισχυρά φαινόμενα, ενώ τη Δευτέρα (Δεκαπενταύγουστος) ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος.

Ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από νωρίς στην κεντρική Μακεδονία και από μεσημβρινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική και την κεντρική Στερεά (κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία και την Ευρυτανία). Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο (13-8-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο. Τα έντονα φαινόμενα στη Μακεδονία θα συνεχιστούν και τη νύχτα προς την Κυριακή.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή (14-8-2022), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Τη νύχτα προς τη Δευτέρα τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στη βορειοανατολική Ελλάδα (τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο), ενώ σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr