Καιρός

Κακοκαιρία Ελπίς: Στην πρώτη γραμμή για τους πολίτες, η Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας S.A.R – 312

Με σφοδρότητα χτυπά η κακοκαιρία Ελπίς η οποία έχει σκεπάσει με χιόνι την Εύβοια και τη Σκύρο.
Κακοκαιρία Ελπίς: Στην πρώτη γραμμή για τους πολίτες, η Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας S.A.R – 312

Με σφοδρότητα χτυπά η κακοκαιρία Ελπίς η οποία έχει σκεπάσει με χιόνι την Εύβοια και τη Σκύρο.

Σε πλήρη ετοιμότητα η Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας S.A.R.- 312 αναμένοντας την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Σε συνεχή επικοινωνία και απόλυτη συνεργασία με την πολιτική προστασία της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας είναι σε επαγρύπνηση για την ασφάλεια των πολιτών.

Ο επικεφαλής της Ομάδας, Νίκος Αποστόλου μίλησε στο evima.gr και μεταξύ άλλων σημείωσε τα εξής:
“Είμαστε έτοιμοι να επιχειρήσουμε με ασφάλεια πάνω απ’ όλα όπου παραστεί ανάγκη.

Θέλουμε να παρακαλέσουμε τους πολίτες να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες σε περίπτωση χιονόπτωσης η παγετού.

Η ομάδα θα περιπολεί με τα τετρακίνητα οχήματα μέρα νύχτα σε περιοχές που θα είναι έντονα τα φαινόμενα για να εντοπίζουμε τυχόν προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν, όπως πτώσεις δέντρων η οχήματα που ίσως έχουν ακινητοποιηθεί λόγο παγετού.

Και εννοείται ότι θα είμαστε έτοιμοι σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων να μεταφέρουμε όπως και άλλες χρονιές άτομα που χρήζουν βοήθειας και δεν μπορούν να μετακινηθούν από τα αποκλεισμένα χωριά.

Ευχόμαστε από καρδιάς τα φαινόμενα να είναι ήπια”.

Meteo για κακοκαιρία Ελπίς: Νέα επιδείνωση από τις βραδινές ώρες
Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές αναμένεται σταδιακά να εξασθενήσουν μετά τις μεσημβρινές ώρες και ο καιρός θα βελτιωθεί. Ωστόσο αυτή η βελτίωση θα είναι πρόσκαιρη, καθώς από τις βραδινές ώρες αναμένεται εκ νέου επιδείνωση από τα βόρεια, αρχικά με τοπικές χιονοπτώσεις στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, που γρήγορα θα σταματήσουν. Στη συνέχεια, χιονοπτώσεις αναμένονται στα νότια τμήματα της Χαλκιδικής και τα νησιά του Βορείου και Κεντρικού Αιγαίου. Οι χιονοπτώσεις στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα είναι τοπικά ισχυρές.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ