Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Σφοδρή χιονόπτωση στην Εύβοια – Μέχρι το κύμα έφτασε το χιόνι (pics)
Καιρός

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Σφοδρή χιονόπτωση στην Εύβοια – Μέχρι το κύμα έφτασε το χιόνι (pics)

Χιονίζει ασταμάτητα σε όλη την Εύβοια - Τα χιόνια έφτασαν στη θάλασσα

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Ανελέητο σφυροκόπημα του χιονιά στην Εύβοια.

Το χιόνι έφτασε μέχρι το κύμα τόσο στην παραλία των Ροβιών στη Βόρεια Εύβοια όσο και στην παραλία των Αγίων Αποστόλων στη Νότια Εύβοια.

Επιδείνωση της κακοκαιρίας «Φίλιππος» αναμένεται το Σάββατο (12/3) σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στη Χαλκιδική, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, αλλά και στα νησιά των βόρειων Κυκλάδων και στα ορεινά, ημιορεινά και βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Κρήτης, προβλέπονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές το πρωί στα βόρεια και στην Πελοπόννησο, ενώ από το μεσημέρι στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια τμήματα.

Παρόλαυτα, από ότι φαίνεται, τα χειρότερα δεν έχουν περάσει, καθώς, σύμφωνα με τον μετωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο evima.gr, το Σάββατο αναμένεται να είναι η χειρότερη μέρα για την κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρουσάκης ανέφερε πως: «Ο καιρός από σήμερα το βράδυ θα αγριέψει στην Εύβοια, με έντονα φαινόμενα που μεταφράζεται σε ισχυρές χιονοπτώσεις, ενώ θα δούμε και μπόρες χιονιού. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή καθώς τα χιόνια θα κατέβουν μέχρι και τη θάλασσα. Η αυριανή ημέρα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη»

 

Σε ότι αφορά την διάρκεια του φαινομένου, από ότι φαίνεται ο «Φίλιππος» είναι αρκετά επίμονος, αφού όπως λέει ο κ. Μαρουσάκης μέχρι την Δευτέρα το μεσημέρι θα μας ταλαιπωρήσει με κάποιες χιονομπόρες οπότε και θα αποχωρήσει οριστικά για να δώσει τη θέση του σε λίγο πιο ανοιξιάτικο καιρό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr