Μάιος σαν Φθινόπωρο: Βαρομετρικό χαμηλό και κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες στην Εύβοια
Καιρός

Μάιος σαν Φθινόπωρο: Βαρομετρικό χαμηλό και κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες στην Εύβοια

Η Εύβοια στις περιοχές που θα πλήξει η νέα κακοκαιρία

Aλλάζει το σκηνικό του καιρού στην Εύβοια καθώς η Παρασκεύη παραπέμπει σε κανονικότατο Φθινόπωρο με μουντή ατμόσφαιρα, βροχές και καταγίδες.

Το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο (Θάλασσα του Λεβάντε), σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr,  θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας μας την Παρασκευή 05/05/2023.

Συγκεκριμένα, βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται στη Θεσσαλία, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ενώ έως το μεσημέρι θα επηρεαστούν και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, σημαντικά ύψη βροχής αναμένονται στη Δυτική Κρήτη και πιθανόν στη Νότια Πελοπόννησο.

Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην παρακάτω Ομάδα Χαρτών παρουσιάζεται το εκτιμώμενο ύψος βροχής για επιλεγμένα τρίωρα των πρωινών και μεσημεριανών ωρών της Παρασκευής 05/05, όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr