Μαρουσάκης στο evima.gr: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Εύβοια – Αλλάζει ο καιρός
Καιρός

Μαρουσάκης στο evima.gr: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Εύβοια – Αλλάζει ο καιρός

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με σημαντική αύξηση των βοριάδων σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με σημαντική αύξηση των βοριάδων σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς θα υπάρχει στην Εύβοια τις επόμενες ημέρες λόγω σημαντικής ενίσχυσης των ανέμων, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο evima ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο τα πολύ ισχυρά μελτέμια θα είναι το χαρακτηριστικό του καιρού τις επόμενες μέρες στην Εύβοια, ενώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί θα ειναι αρκετά αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Μάλιστα όπως επεσήμανε ο κ. Μαρουσάκης, μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας δεν αναμένεται να επηρεάζει τη χώρα μας καμία άλλη αξιόλογη ατμοσφαιρική διαταραχή.

Θα υπάρχει κάποια θερμική αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα μόνο σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Όπως έγραψε ο κ. Μαρουσάκης στο Facebook, μετά την έντονη ζέστη των τελευταίων ημερών φαίνεται πως θα ακολουθήσουν μπουρίνια και επικίνδυνες καταιγίδες.

Έτσι λοιπόν προς την περιοχή των Κυκλάδων, του ανατολικού – νότιου Αιγαίου, της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής – νότιας Πελοποννήσου θα δούμε εντάσεις του βοριά κοντά στα 8 μποφόρ, εξέλιξη που με τη σειρά της θα αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Τα γεωγραφικά διαμερίσματα όπου θα απασχολήσει αυτή η διαταραχή θα είναι η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θεσσαλία με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα, τμήματα της δυτικής – κεντρικής Στερεάς, το εσωτερικό της Πελοποννήσου με έμφαση ορεινούς και ημιορεινούς όγκους, τμήματα της Θράκης και του βόρειου κυρίως βορειοδυτικού Αιγαίου.

Εξαιτίας του ότι η ατμόσφαιρα τις τελευταίες ημέρες είναι αρκετά ξηρή, είναι πολύ πιθανό σε περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες, να προκληθούν πυρκαγιές εξαιτίας των κεραυνών. Έτσι λοιπόν σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα.

Η όλη αυτή εξέλιξη θα οδηγήσει σε ικανοποιητική για την εποχή πτώση του υδραργύρου με έμφαση τα ανατολικά και βόρεια.

Στον αντίποδα στα δυτικά και τα νότια η ζέστη θα παραμείνει έντονη (θερμοκρασίες της τάξης των 37 με 38 βαθμών περίπου).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr