Καιρός

Μαρουσάκης στο evima.gr: Προσοχή κίνδυνος πυρκαγιάς στην Εύβοια – Υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο

Θερμό το Σαββατοκύριακο στην Εύβοια με αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς
Μαρουσάκης στο evima.gr: Προσοχή κίνδυνος πυρκαγιάς στην Εύβοια – Υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο
Ένα ζεστό σαββατοκύριακο περιμένει την Εύβοια με θερμοκρασίες που θα φτάσουν έως και τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου και αυξημένο τον κίνδυνο πυρκαγιάς στο νομό, τόσο αύριο Σάββατο 4/6 όσο και την Κυριακή 5/6.

Μιλώντας στο evima.gr  ο μετεωρολόγος Κλεάρχος Μαρουσάκης κάνει έκκληση για μεγάλη προσοχή, καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς στην Εύβοια το Σαββατοκύριακο, περισσότερο το Σάββατο και μειωμένο την Κυριακή, ενώ αναφέρει συγκεκριμένα πως σε ότι έχει να κάνει με τις θερμοκρασίες, το θερμόμετρο τοπικά θα αγγίξει μέχρι και τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα η μέρα θα κυλήσει με κύριο χαρακτηριστικό για τον καιρό τους έντονους κατά τόπους βοριάδες, ενώ ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα, ωστόσο κατά τόπους το απόγευμα θα σημειωθούν κάποιες μπόρες και καταιγίδες, λόγω της θερμικής αστάθειας.Η θερμοκρασία στο εσωτερικό της χώρας θα φτάσει τοπικά ακόμα και τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Από την επόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα Δευτέρα με Τετάρτη αναμένεται μια «ψυχρή λίμνη», η οποία φέρνει βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ τα φαινόμενα θα συνοδεύονται και από πτώση της θερμοκρασίας, χαλαζοπτώσεις και έντονους κεραυνούς, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Τι είναι η «ψυχρή λίμνη»

Το φαινόμενο «Ψυχρή Λίμνη», συμβαίνει όταν έχουμε ψυχρές αέριες μάζες σε υψηλά στρώματα της ατμόσφαιρας ενώ εμφανίζεται κυρίως το απόγευμα.

«Ενεργοποιείται κυρίως τις απογευματινές ώρες, εκεί που έχουμε τις μεγαλύτερες θερμοκρασιακές διαφορές γιατί ζεσταίνεται έντονα η επιφάνεια του εδάφους και δημιουργείται μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά με τις χαμηλές θερμοκρασίες που έχουμε στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα» είχε εξηγήσει παλαιότερα ο κύριος Μαρουσάκης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ