Καιρός

Μετά τα «σαραντάρια» επανέρχεται η «ψυχρή λίμνη» στην Εύβοια- Αναλυτικά ο καιρός

Μπορεί η Εύβοια να βίωσε για τα καλά το μίνι κύμα καύσωνα ωστόσο ο καιρός αναμένεται να αλλάξει απότομα με χαλάζι, κεραυνούς και καταιγίδες στο νησί αφού θα επαναληφθεί το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης»
Μετά τα «σαραντάρια» επανέρχεται η «ψυχρή λίμνη» στην Εύβοια- Αναλυτικά ο καιρός

Μπορεί να καταλάβαμε για τα καλά την επέλαση του πρώτου κύματος καύσωνα καύσωνα στην Εύβοια με τον υδράργυρο να φτάνει στα κόκκινα χθες, ωστόσο πτώση στην θερμοκρασία και μάλιστα αρκετά έντονη αναμένεται να αντιληφθούμε μέσα στις επόμενες ώρες με μια σύντομη κακοκαιρία αφού θα επαναληφθεί το φαινόμενο της Ψυχρής Λίμνης.

Σύμφωνα με την ανάλυση των καταγραφών των σταθμών του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών χθες στα Ψαχνά Ευβοίας  ο υδράργυρος ξεπέρασε το 40, φτάνοντας επ΄ακριβώς 40,8.

Ωστόσο, σήμερα Παρασκευή (24/06) όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης να εξηγεί ότι το πεδίο υψηλών πιέσεων που κάλυπτε την κεντρική Μεσόγειο και οδήγησε τη θερμοκρασία ακόμα και πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου έχει εξαπλωθεί πιο βόρεια και ωθεί ψυχρές λίμνες προς τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον ίδιο «μια οργανωμένη Ψυχρή Λίμνη καλύπτει την Μαύρη Θάλασσα και την Τουρκία και καθώς στροβιλίζεται θα φέρνει φαινόμενα στην περιοχή μας επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για το καλοκαίρι της ψυχρής λίμνης».

Όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον καιρό σήμερα Παρασκευή «προς το μεσημέρι τα φαινόμενα που χτύπησαν τις βόρειες περιοχές θα κινούνται νοτιότερα με ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες που μπορεί να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις».

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε ότι η ψυχρή λίμνη αυτή κατά περιόδους θα στέλνει πιο ψυχρές αέριες μάζες που πιθανώς θα συνδυάζονται με τη ζέστη μετά το μεσημέρι και θα δίνουν φαινόμενα κατά μήκος του ηπειρωτικού κορμού της χώρας με τις πιο επικίνδυνες ημέρες να είναι η ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη και ειδικά για τις θερμές ώρες της ημέρας.

Η απότομη αλλαγή του καιρού θα περιλαμβάνει καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνούς που θα επηρεάσουν κυρίως την Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Βοιωτία και την Εύβοια.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ