Μετά τον καύσωνα μπουρίνια κι επικίνδυνες καταιγίδες- Εκτιμήσεις Μαρουσάκη για τον καιρό στην Εύβοια
Καιρός

Μετά τον καύσωνα μπουρίνια κι επικίνδυνες καταιγίδες- Εκτιμήσεις Μαρουσάκη για τον καιρό στην Εύβοια

Όπως έγραψε ο κος Μαρουσάκης στο Facebook, μετά την έντονη ζέστη των τελευταίων ημερών φαίνεται πως θα ακολουθήσουν μπουρίνια και επικίνδυνες καταιγίδες. Οι εκτιμήσεις για τον καιρό στην Εύβοια

Μπορεί η επέλαση του κύματος καύσωνα στη χώρα να έγινε κάτι παραπάνω από αισθητή στην Εύβοια με τις υψηλές θερμοκρασίες να μοιάζουν πως ήρθαν για να μείνουν ωστόσο σύντομα το σκηνικό του καιρού φαίνεται να αλλάζει και πάλι μορφή σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Όπως έγραψε ο κος Μαρουσάκης στο Facebook, μετά την έντονη ζέστη των τελευταίων ημερών φαίνεται πως θα ακολουθήσει έντονη αστάθεια την Πέμπτη με μπουρίνια και επικίνδυνες καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας φαινόμενα που τοπικά θα συνοδεύονται από χαλάζι και έντονους κεραυνούς

.

Η έλευση αυτής της διαταραχής, θα προκαλέσει έντονη διαφορά πίεσης στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά με αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση των βοριάδων μέσα στη νύχτα της Πέμπτης στις αυτές περιοχές.

Έτσι λοιπόν προς την περιοχή των Κυκλάδων, του ανατολικού – νότιου Αιγαίου, της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής – νότιας Πελοποννήσου θα δούμε εντάσεις του βοριά κοντά στα 8 μποφόρ, εξέλιξη που με τη σειρά της θα αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Τα γεωγραφικά διαμερίσματα όπου θα απασχολήσει αυτή η διαταραχή θα είναι η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θεσσαλία με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα, τμήματα της δυτικής – κεντρικής Στερεάς, το εσωτερικό της Πελοποννήσου με έμφαση ορεινούς και ημιορεινούς όγκους, τμήματα της Θράκης και του βόρειου κυρίως βορειοδυτικού Αιγαίου.

Εξαιτίας του ότι η ατμόσφαιρα τις τελευταίες ημέρες είναι αρκετά ξηρή, είναι πολύ πιθανό σε περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες, να προκληθούν πυρκαγιές εξαιτίας των κεραυνών. Έτσι λοιπόν σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα.

Η όλη αυτή εξέλιξη θα οδηγήσει σε ικανοποιητική για την εποχή πτώση του υδραργύρου με έμφαση τα ανατολικά και βόρεια.

Στον αντίποδα στα δυτικά και τα νότια η ζέστη θα παραμείνει έντονη (θερμοκρασίες της τάξης των 37 με 38 βαθμών περίπου).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr