ΚΑΙΡΟΣ

Πότε θα χιονίσει: Η επίσημη πρόγνωση της ΕΜΥ

Πότε θα χιονίσει: Η επίσημη πρόγνωση της ΕΜΥ

Πού θα χιονίσει την παραμονή Πρωτοχρονιάς

Αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας σήμερα το πρωί, με το κύριο γνώρισμα του καιρού να είναι ο παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ πιο έντονο κρύο θα έχουμε καθώς πλησιάζουμε στην Πρωτοχρονιά..

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα ο καιρός γενικά θα είναι αίθριος, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια τις πρωινές ώρες, όπου πιθανώς θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τη νότια Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα εξασθενήσουν, θα στραφούν βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν πιο αργά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κα θα φθάσει στα βόρεια τους 9 με 11 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 16 και στα νότια τοπικά τους 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους.

Πού θα χιονίσει την παραμονή Πρωτοχρονιάς

Tην Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στα βόρεια ηπειρωτικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς σε βορειοανατολικά και κεντρικά ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4–6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά έως 7, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός θα εμφανιστεί τοπικά το πρωί στα ηπειρωτικά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr