Καιρός

Λαγουβάρδος στο evima.gr: Πολλά χιόνια στην Εύβοια – Θα το στρώσει μέχρι τη θάλασσα

Χιόνια και κρύο μέχρι την Κυριακή στην Εύβοια - Τι δήλωσε στο evima.gr o μετεωρολόγος και διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος
Λαγουβάρδος στο evima.gr: Πολλά χιόνια στην Εύβοια – Θα το στρώσει μέχρι τη θάλασσα
Ο «Φίλιππος» έχει  δείξει ήδη τις άγριες διαθέσεις του με έντονες χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μέσα στις πληττόμενες περιοχές και η Εύβοια, όπου από χθες σε πολλές περιοχές το χιόνι είναι αρκετά έντονο.
Για την εξέλιξη του φαινομένου και την πρόγνωση του καιρού τις επόμενες μέρες στο evima.gr μίλησε ο μετεωρολόγος και διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος.
«Οι ψυχρές αέριες μάζες θα παραμείνουν και τις επόμενες ημέρες στην Εύβοια, με πολύ κρύο στο νησί μέχρι και την Κυριακή. Πρόκειται για μία νέα ψυχρή εισβολή η οποία θα είναι μακράς διάρκειας με έντονα φαινόμενα μέχρι και το Σάββατο, με χιόνια σε αρκετές περιοχές της Εύβοιας. Δεν αποκλείεται να έχουμε χιονοπτώσεις και σε παραθαλάσσια τμήματα του νομού. Η αυριανή μέρα προβλέπεται αρκετά δύσκολη με έντονες χιονοπτώσεις στην Εύβοια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαγουβάρδος

Πού θα βρέξει και πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες – Δείτε χάρτες

Κύρια αιτία εκδήλωσης των φαινομένων και της επικράτησης χαμηλών για την εποχή θερμοκρασιών, οι οποίες θα υποχωρήσουν περισσότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, είναι η μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών πολικής προέλευσης από τη Βορειοανατολική Ευρώπη όπως δείχνει ο παρακάτω χάρτης.

meteo1.jpg

Όσον αναφορά τα φαινόμενα στη χώρα μας, από το μεσημέρι της Τετάρτης 9/3 προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των βροχοπτώσεων και των χιονοπτώσεων στα ηπειρωτικά, ενώ στα νότια νησιωτικά τμήματα θα συνεχιστούν οι τοπικές καταιγίδες και θα πλήξουν τις Νότιες Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Οι παρακάτω χάρτες της Εικόνας 2 δείχνουν τα προβλεπόμενα ύψη βροχής και την ένταση των χιονοπτώσεων τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Τετάρτης 9/3. Επιδείνωση των καιρικών συνθηκών περιμένουμε την Πέμπτη 10/3, για την οποία θα ενημερώνουμε σε νέες ανακοινώσεις.

Το προβλεπόμενο ύψος υετού (με μπλε αποχρώσεις η βροχή/χιονόνερο και με μωβ αποχρώσεις η ένταση των χιονοπτώσεων) για το διάστημα 14:00 – 17:00 (αριστερά) και 17:00 – 20:00 (δεξιά) την Τετάρτη 09/03, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ