Στην… πρίζα βάζει την Ελλάδα το GFS για ψυχρή εισβολή και χιονοπτώσεις από τις 26-27 Δεκεμβρίου (video)
Καιρός

Στην… πρίζα βάζει την Ελλάδα το GFS για ψυχρή εισβολή και χιονοπτώσεις από τις 26-27 Δεκεμβρίου (video)

Το αμερικανικό προγνωστικό μοντέλο βλέπει κρύο και χιόνια στη χώρα μας μετά τα Χριστούγεννα

Ψυχρή εισβολή αλλά και χιόνια αμέσως μετά τα Χριστούγεννα «βλέπει» το GFS για τη χώρα μας, καθώς αρχίζουν σιγά σιγά να «κλειδώνουν» οι προγνώσεις για τον καιρό μέχρι τα Χριστούγεννα.

Το αμερικανικό προγνωστικό μοντέλο μέχρι και τα Χριστούγεννα δεν αναφέρει πιθανότητες καθόδου της πολύ ψυχρής αέριας μάζας από τη βόρεια Ευρώπη προς τη χώρα μας, αφού έως τις 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα Χριστούγεννα δεν προβλέπει καν φαινόμενα άξια αναφοράς, το οποίο πολύ πιθανά να σημάνει Χριστούγεννα με κλειστά χιονοδρομικά κέντρα.

Σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα, όλα μπορεί να αλλάξουν από τις 26 Δεκεμβρίου, καθώς πολύ ψυχρές αέριες μάζες κατορθώνουν να μπουν στην Ελλάδα και μάλιστα θα συνοδεύονται από τις 27 έως και τις 30 Δεκεμβρίου, αν επαληθευτεί το σημερινό σενάριο και από πυκνές χιονοπτώσεις, από βορρά προς νότο.

 

Στο βίντεο απεικονίζεται ο χάρτης χιονοκάλυψης, με τη χώρα μας να ντύνεται στα λευκά και τα χιονοδρομικά της κεντρικής και βόρειας χώρας να βάζουν έως και μισό μέτρο χιόνι.

Σε αυτό το προγνωστικό σενάριο χιονίζεται ακόμα και η Αθήνα. Φυσικά, είναι τέτοια και φέτος η αστάθεια στην πρόγνωση που θα πρέπει να αναμένουμε τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, για να δούμε αν και κατά πόσο θα έρθει και στην Ελλάδα το κύμα ψύχους που πλήττει τη βόρεια Ευρώπη.

Δείτε το βίντεο από το dokari.gr με τα στοιχεία για την εξέλιξη του καιρού μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου:

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr