Καιρός

Βροχές και καταιγίδες στις επόμενες ώρες- Ο καιρός στην Εύβοια πριν τον Δεκαπενταύγουστο

Σκηνικό κακοκαιρία για την Ελλάδα, στην "καρδιά του καλοκαιριού". Οι προβλέψεις για την Εύβοια
Βροχές και καταιγίδες στις επόμενες ώρες- Ο καιρός στην Εύβοια πριν τον Δεκαπενταύγουστο

Αστάθεια θα παρουσιάζει το σκηνικό του καιρού τόσο για την Εύβοια όσο και για την υπόλοιπη χώρα όπως φαίνεται και εντός των επομένων ωρών πριν την κακοκαιρία στο τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo, παρά το γεγονός πως βαδίζουμε σταθερά στα μέσα του Αυγούστου, βροχές τοπικές καταιγίδες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στη μισή τουλάχιστον χώρα, στο προαναφερθέν διάστημα.

Αναλυτικότερα, από σήμερα έως και τη Δευτέρα, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρα μας.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί μάλιστα στο γεγονός ότι φαινόμενα συνοδευόμενα πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια) αναμένονται και στις θαλάσσιες περιοχές κυρίως του Βορείου Αιγαίου (Χαλκιδική, νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου και Σποράδες) και του Κεντρικού Ιονίου.

Πρώτη ημέρα της καιρικής αστάθειας θα είναι η Πέμπτη, όπου σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές σε Μακεδονία, Ανατολική Θεσσαλία, όπου τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα ενταθούν και θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 11/08 θα σταματήσουν πρόσκαιρα στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, ωστόσο θα συνεχιστούν τοπικά σε περιοχές της Μακεδονίας, της Βόρειας Θεσσαλίας, της Ηπείρου και πιθανόν του Βορείου Αιγαίου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ