Ενημερωτική ημερίδα στο Επιμελητήριο Εύβοιας για τον Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτική ημερίδα στο Επιμελητήριο Εύβοιας για τον Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό

Ενημερωτική ημερίδα στο Επιμελητήριο Εύβοιας για τον Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό και για την σύνδεση εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018.

Τις εργασίες άνοιξε η πρόεδρος του Επιμελητηρίου κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη, η οποία αφού αρχικά ενημέρωσε για τις κοινές δράσεις που αναπτύσσουν τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας με την Περιφέρεια, για την σύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα, όπως αυτή της διοργάνωσης του 6ου Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού, στη συνέχεια έκανε γνωστές τις επιπλέον πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Εύβοιας προς την ίδια κατεύθυνση σε επίπεδο νομού, πρωτοβουλίες όπως :
Την οργάνωση σχολικών εκδρομών στην Εύβοια περιβαλλοντικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα – με οργανωμένες διαδρομές και με επισκέψεις σε παραγωγικές επιχειρήσεις της Εύβοιας – με απώτερο στόχο την πολυεπίπεδη καλλιέργεια των μαθητών, μέσα από την προσωπική επαφή τους με τον πολιτισμό του τόπου μας, τα προϊόντα του και την παραγωγική του διαδικασία.
Την οργάνωση στην Εύβοια Μαθητικών Φεστιβάλ.
Την δημιουργία συνεταιρισμών στα σχολεία για να μάθουν οι μαθητές να αυτενεργούν επιχειρηματικά.
Στην συνέχεια.
Ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου στην διοργάνωση του Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού Στερεάς Ελλάδας και εκπρόσωπος του Φορέα στην επιτροπή αξιολόγησης, κ. Γιάννης Γεροντίτης, αναφέρθηκε στο ιστορικό της διοργάνωσης, στους στόχους της αλλά και στα κίνητρα της.
Η κα Αλιακίζογλου Αικατερίνη και ο κ. Μπαλντούκας Αντώνιος εκπρόσωποι της επιτροπής του 6ου Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού Στερεάς Ελλάδας για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, ενημέρωσαν εκπαιδευτικούς και μαθητές σε θέματα διαδικασίας και όρων του διαγωνισμού.
Η κα Βάκα Αναστασία παρουσίασε ένα business plan για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, προκειμένου να προσανατολίσει την προσπάθεια των μαθητών που θα συμμετάσχουν στον 6ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Στερεάς Ελλάδας.
Στην ημερίδα πέραν των ανωτέρω ομιλούντων παρέστησαν ο κ. Γεώργιος Γκάρτσιος προϊστάμενος του ΚΕΣΥ Εύβοιας καθώς και εκπρόσωποι του προσωπικού του ΚΕΣΥ, ο κ. Νεκτάριος Καντανολέων υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων, Διευθυντές/τριες και μαθητές/τριες των σχολικών μονάδων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr