‘Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας-Κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

‘Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας-Κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας

Κάθε χρόνο η εργοδοσία και μπροστά στο κλείσιμο του έτους προχωρά σε απολύσεις εργαζομένων ιδιαίτερα όσων έχουν ΣΣΕ, προϋπηρεσία, επιδόματα κλπ, σε μειώσεις ή αντικαταστάσεις προσωπικού με νέους με όλες τις άθλιες εργασιακές σχέσεις και μισθούς, αξιοποιώντας κάθε πλευρά που της δίνει η αντεργατική νομοθεσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εμπλούτισε την νομοθεσία των προηγούμενων κυβερνήσεων..

Ταυτόχρονα διαπιστώνουμε σε πλήθος εργασιακών χώρων τη μη καταβολή δώρων, η εργοδοσία να απαιτεί με τρομοκρατία από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν το δώρο, να γίνεται παραβίαση της νομοθεσίας και σχετικά με τις άδειες.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση που δεχόμαστε να μην βρεθεί κανένας μόνος του! Η εργοδοσία δεν σκέφτεται ούτε γιορτές, ούτε τι θα βάλουμε στο τραπέζι μας. Υπάρχει όμως ο δρόμος της οργανωμένης, συλλογικής δράσης μέσα από το κλαδικό μας σωματείο, την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας που μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Το κλαδικό μας σωματείο είναι εδώ, για να βάλει πλάτη στα δικαιώματα κάθε εργαζόμενου, για να παρέμβει με κάθε τρόπο. Μέσα από την πάλη μας μπορούμε να μην επιτρέψουμε το ξεσάλωμα και τις αυθαιρεσίες της μεγαλοεργοδοσίας. Να μπούμε μπροστά ώστε να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, να μη γίνουν απολύσεις, να μην χαθεί κανένα δώρο, επίδομα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να απευθυνθούν στην Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, να καταγγείλουν, να διεκδικήσουν αποφασιστικά μαζί με το σωματείο, κάθε εργασιακό τους δικαίωμα.

Τα εργατικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δεν κλείνουν στις γιορτές, δε βάζουν λουκέτο, είναι παντός καιρού!

Με την οργανωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, δυναμώνοντας τα σωματεία σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, με πίστη στο δίκιο μας και ψηλά τις αξίες της συλλογικής δράσης και της αλληλεγγύης, ευχόμαστε στους εργαζόμενους καλές γιορτές με υγεία και δύναμη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr