Η δασκάλα Ευαγγελία Βελισσαρίου στο πλευρό της εκπαιδευτικού του 2ου Δημ. Σχ. Κύμης-΄΄Ψεύδη τα όσα ακούγονται΄΄
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η δασκάλα Ευαγγελία Βελισσαρίου στο πλευρό της εκπαιδευτικού του 2ου Δημ. Σχ. Κύμης-΄΄Ψεύδη τα όσα ακούγονται΄΄

Η δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Οξυλίθου Ευαγγελία Βελισσαρίου, με επιστολή που απέστειλε στο Evia Vima τάσσεται στο πλευρό της εκπαιδευτικού του 2ου Δημ. Σχ. Κύμης και δηλώνει χαρακτηριστικά ότι είναι ΄΄Ψεύδη τα όσα ακούγονται΄΄

Ευαγγελία Βελισσαρίου(Δασκάλα Δημοτικού Οξυλίθου)-Με αφορμή αυτά που γράφονται και ακούγονται αλλά και όσα υπονοούνται τον τελευταίο καιρό σχετικά με την εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης , αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση να «υπερασπιστώ» το άτομό της.
Έχουν περάσει 7 χρόνια από τότε που ήρθε να υπηρετήσει στο σχολείο μου, το Δημοτικό σχολείο Οξυλίθου, χρόνος υπεραρκετός για να έχω πλήρη άποψη για τον χαρακτήρα της.
Προσωπικά αισθάνομαι πολύ τυχερή που γνώρισα αυτή τη Δασκάλα και που αποτελεί κομμάτι της ζωής μου.
Εκείνο που διέκρινα από τη στιγμή που ήρθε αλλά και ισχυροποιήθηκε στη συνέχεια, ήταν το ήθος, η εργατικότητα, η ταπεινότητα, η ειλικρίνεια, το θάρρος να υπερασπίζεται τη γνώμη της, να παίρνει θέση όπου και όταν χρειαζόταν χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, πράγμα καθόλου σύνηθες στην εποχή μας, η προθυμία και το ενδιαφέρον να συμμετάσχει και να βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειαζόταν το σχολείο και οι συνάδελφοι αλλά κυρίως το όραμα που είχε και έχει για την εκπαίδευση.
Στο σχολείο μου εδώ και πολλά χρόνια εκπονούμε πολλά προγράμματα ιστορικού, περιβαλλοντικού κοινωνικού κ.λπ. περιεχομένου.
Σε όλο αυτό το εγχείρημα η Δασκάλα αυτή ήταν και είναι πάντα δίπλα μου είτε υπηρετούσε στο σχολείο μου είτε σε άλλο σχολείο (γιατί δυστυχώς στο σχολείο μου υπηρέτησε μόνο δυο χρόνια)
Τι να πρωτοθυμηθώ! Τις συμμετοχές σε φεστιβάλ με τα σχολικά ντοκιμαντέρ «Η ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια», «Τρεις πόλεις μια ιστορία (Κούμα – Κύμη- Αιολική Κύμη»), «Η Μίνα ήταν η άνοιξη» , τη συμβολή της στο θεατρικό «Οδύσσεια» , στο «Καπετάνιοι και πειρατές», την επιτυχή μεταφορά των βιβλίων «Το άγαλμα που κρύωνε» (Χρήστος Μπουλώτης) και τον «Μεγάλο περίπατο του Πέτρου» (Άλκη Ζέη) σε θεατρικά κείμενα , τη δημιουργία αφισών για όλες τις εκδηλώσεις που έχει κάνει το σχολείο μας και δεν είναι και λίγες. Αλλά και τόσα άλλα που δεν τα αναφέρω γιατί δεν θέλω να κουράσω.
Ανέφερα τα παραπάνω, γιατί όλα αυτά απαιτούν ατελείωτες ώρες δουλειάς πέραν του «διδακτικού ωραρίου» ,απογεύματα Σαββατοκύριακα, γιορτές και αργίες .
Και όσον αφορά στις άδειες ; Ποτέ δεν έλλειψε ούτε ώρα και κάποιες φορές θυμάμαι που ήταν άρρωστη ενώ επέμενα να φύγει, εκείνη δεν το έκανε.
Όταν λοιπόν ένα άτομο δουλεύει τόσο σκληρά, δεν νοιάζεται ποτέ για το πόσες ώρες δουλεύει και αν αυτό είναι στα πλαίσια των ωρών που πληρώνεται , όταν έχει προσφέρει σε τόσο λίγα χρόνια τόσα πολλά δεν είναι πολύ άδικο να κατηγορείται για ψευδείς δηλώσεις περί εγκυμοσύνης και πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων;!
Είναι.
Και σκέφτομαι ακόμα. Μπήκε κανείς στη θέση αυτής της κοπέλας η οποία με δυσκολία μπορεί να μετακινηθεί για να εξεταστεί , να αισθάνεται άσχημα που δεν μπορεί να εκπληρώσει τα καθήκοντά της ως εκπαιδευτικός , να ακούει να διαδραματίζονται όλα αυτά γύρω της και να μην μπορεί να κάνει τίποτα; Και τι να κάνει δηλαδή; Να αποδείξει τι; Ότι δεν είναι ελέφαντας;
Δεν της αξίζει όλο αυτό που γίνεται.
Ας προσπαθήσουμε να λύνουμε τα προβλήματα που σίγουρα δημιουργούνται , στοχεύοντας σε αυτά και όχι να δημιουργούμε εξιλαστήρια θύματα, και να «εκμεταλλευόμαστε» πολλαπλώς ανθρώπους.
Ας είμαστε λίγο περισσότερο άνθρωποι!

Η δασκάλα του Δημοτικού Οξυλίθου
Ευαγγελία Βελισσαρίου

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr