Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Συνδέσμου των εν Ευβοία Πελοποννησίων «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»-ΦΩΤΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Συνδέσμου των εν Ευβοία Πελοποννησίων «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»-ΦΩΤΟ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου των εν Ευβοία Πελοποννησίων «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 στο Ξενοδοχείο «Lucy». Η προσέλευση των μελών και φίλων του Συνδέσμου ήταν πρωτοφανής αφού πάνω από τριακόσια άτομα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συνδέσμου. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Πανοσιολογιότατος Εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χαλκίδος πατήρ Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος και ο Αιδεσιμολογιώτατος πατήρ Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης, οι οποίοι και ευλόγησαν την βασιλόπιτα.

Παρόντες επίσης ήταν οι βουλευτές του νομού μας Ακριώτης Γεώργιος, Πρατσόλης Αναστάσιος και Κεδίκογλου Σίμος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο κ. Μπουρμάς Ηλίας Θεματικός  Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Αθλητισμού, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Μπαντούνας, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Χαλκιδέων κ. Μάνος Μπαλογιάννης,  ο πρώην υπουργός κ. Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος ο κ. Κωνσταντίνος Ρουσόπουλος Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφερειακής Ενότητας Στερεάς Ελλάδος, ο κ. Ευάγγελος Κούκουζας Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ευβοίας, ο Διοικητής  του Νοσοκομείου Χαλκίδας κ. Παναγιώτης Τζαφέρος, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΧ, πρώην Δήμαρχος και πρώην Περιφερειάρχης  κ. Χαράλαμπος  Μανιάτης, η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παρασκευή Αγιοστρατιτη  o B’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Σταθόπουλος, o κ. Γιάννης Νέζης Πρόεδρος ΕΕΤΕΜ Ευβοίας, ο κ. Ιωάννης Πανταζής Τοπικός Σύμβουλος στον Μυτικα και στενός συνεργάτης του πρώην Υπουργού κ. Μαρκόπουλου,  ο πρώην βουλευτής Ευβοίας κ. Συμεών Κεδίκογλου, ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλκίδας κ. Βασίλης Καθαροσπόρης, η υποψήφια δήμαρχος Χαλκίδας κ. Έλενα Βάκα και η υποψήφια βουλευτής Ευβοίας με το ΚΙΝΑΛ κ. Μαρία Παλαιολόγου. Επίσης παρευρέθησαν οι πρώην πρόεδροι του Συνδέσμου κ. Γεωργία Χαινά, κ. Ευστάθιος Καραφωτιάς, κ. Ιωάννης Γεωργακόπουλος και κ. Νεκτάριος Λαμπρόπουλος.

Την εκδήλωση άνοιξε η νεοσύστατη χορωδία του Συνδέσμου με τα Μοραΐτικα κάλαντα. Στην συνέχεια ακούστηκαν παραδοσιακά τραγούδια και η γιορτή συνεχίστηκε με το χορευτικό τμήμα του Συνδέσμου που παρουσίασε παραδοσιακού χορούς από την Πελοπόννησο.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Θεοδόσης  Γεωργουλόπουλος. Στην ομιλία του ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και έθεσε τους στόχους της νέας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν με τιμητική πλακέτα οι μεγάλοι χορηγοί του Συνδέσμου οι οποίοι τα τελευταία δυο χρόνια βοήθησαν τον Σύνδεσμο με χρηματικά ποσά ή μεγάλης αξίας δώρα. Οι χορηγοί που βραβεύθηκαν είναι οι εξής:


  • ΔΟΑΠΠΕΧ
  • Καραπανάγος Γεώργιος
  • Κόλλιας Θεόδωρος
  • Μανιάτης Χαράλαμπος
  • Μπαφέρος Ζαχαρίας
  • Σταθόπουλος Ιωάννης


Επίσης βραβεύθηκαν οι αριστούχοι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων με καταγωγή από την Πελοπόννησο. Σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες δόθηκε χρηματικό ποσό, αναμνηστική ξύλινη επιγραφή, προσφορά του μέλους του Συνδέσμου κ. Κλεοπάτρας Δαμίρη, και έπαινος. Επίσης όλοι οι βραβευμένοι μπορούν να συμμετέχουν στη χορωδία και στο χορευτικό τμήμα του Συνδέσμου δωρεάν. Τα παιδιά που βραβεύτηκαν είναι τα εξής:


  • Γκούνης Μαρίνος
  • Δαβιώτη Αικατερίνη
  • Παράνομος Ιωάννης
  • Τζαφέρας Ευάγγελος
  • Μπούρου Ελευθερία
  • Κάλφα Φωτεινή
  • Σιατερλή Καλλιόπη-Ειρήνη
  • Παναγούλια Στέλλα
  • Παπαγεωργίου Μαρία Ελένη
  • Αποστόλου Παναγιώτης
  • Δαβιώτη Μαργαρίτα
  • Δαμούλαρης Κωνσταντίνος
  • Αλάμαρας Βασίλης
  • Κουρούπη Σμαράγδα-Μαρία

Στη μαθήτρια με την μεγαλύτερη βαθμολογία από όλα τα παιδιά Μαργαρίτα Δαβιώτη δόθηκε ένα χρυσό δαχτυλίδι προσφορά του φίλου του Συνδέσμου κ. Ιωάννη Λαλανίτη ο οποίος το είχε κερδίσει στην λαχειοφόρο αγορά της Τσκικνοπέμπτης 2018 και το επέστρεψε στο Σύνδεσμο για να δοθεί σε αριστούχο μαθήτρια.

Η τυχερή της χρονιάς που κέρδισε το φλουρί στην πίτα ήταν η κ. Άννα Παλαιοβρυσιώτη με καταγωγή από τη Νεστάνη Αρκαδίας. Στην κ. Παλαιοβρυσιώτη δόθηκε ως αναμνηστικό δώρο ένα χειροποίητο γούρι δημιουργία του τμήματος χειροτεχνίας και της δασκάλας του κ. Χριστίνας Χατζητσοπάνη.   

Μετά το πέρας της εκδήλωσης διεξήχθηκαν οι εκλογές για το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου. Συνολικά ψήφησαν 117 μέλη του Συνδέσμου και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:


  1. Γεωργουλόπουλος Θεοδόσης: 106
  2. Τζίφας Κωνσταντίνος: 89
  3. Πολυζωγοπούλου Χριστίνα: 69
  4. Παπαγεωργίου Ουρανία: 65
  5. Παρασκευοπούλου Δήμητρα: 62
  6. Κοτταρίνου Έφη: 61
  7. Δημοπούλου Δέσποινα: 59


Δεν εκλέγονται:

  1. Χασάνδρας Σταυρος: 46
  2. Παπαντώνη Ιωάννα: 46         
  3. Σπυρόπουλος Στέφανος: 16

Ο Σύνδεσμος θα ήθελε να τονίσει ότι ανεξαιρέτως αποτελέσματος όλοι οι υποψήφιοι είναι ευπρόσδεκτοι να βοηθήσουν στην σωστή λειτουργία του. Επίσης το Δ.Σ. ευχαριστεί τον δικηγόρο κ. Θάνο Παλαιολόγο, δικαστικό αντιπρόσωπο στις εκλογές,  ο οποίος φρόντισε να κυλήσουν όλα ομαλά. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι ο κ. Παλαιολόγος δώρισε την αμοιβή που δικαιούται ως δικαστικός αντιπρόσωπος, διορισμένος από τον δικηγορικό σύλλογο Χαλκίδας στον Σύνδεσμο.

Ο Σύνδεσμος των εν Ευβοία Πελοποννησίων ευχαριστεί όλα τα μέλη και τους φίλους του για την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια.

Ευχαριστούμε πολύ το μέλος του Συνδέσμου κ. Αθήνα Κοτταρίνου για τις φωτογραφίες καθώς και τον φίλο του Συνδέσμου κ. Ευριπίδη Κορώνη.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                     Η Γενική Γραμματέας

Γεωργουλόπουλος Θεοδόσης       Παρασκευοπούλου Δήμητρα

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr