Στις 7 το απόγευμα η υποδοχή της σορού του  Μακαριστού Νικoλάου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 7 το απόγευμα η υποδοχή της σορού του Μακαριστού Νικoλάου

Στις 7 το απόγευμα επιστρέφει στην Λαμία η σορός του Μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδας Νικολάου.

Η επίσημη υποδοχή θα γίνει στο ύψος του Δημοτικού Θεάτρου και στην συνέχεια με πομπή κλήρος και πιστοί θα τον συνοδεύσουν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Στις 9 το βράδυ της Κυριακής και της Δευτέρας θα τελεστούν αγρυπνίες, ενώ η Εξόδιος Ακολουθία θα γίνει στις 10 το πρωί της Τρίτης.

Επιθυμία του ίδιου ήταν να ταφεί στην Ιερά Μονή της Δαμάστας όπου έχει ταφεί και η μητέρα του. Μάλιστα όπως αποκάλυψε σήμερα ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος που χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό  Ναό, είχε αρχίσει να ετοιμάζει τον τάφο του.

Το πρωί της Τρίτης στις 11.00 στο Μητροπολιτικό Ναό Φθιώτιδας, στην πλατεία Ελευθερίας, θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδας Νικόλαου. 

Όσον αφορά τον ενταφιασμό του Μακαριστού Μητροπολίτη, ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία του να πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Δαμάστας. Το σκήνωμα του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα το απόγευμα της Κυριακής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Την Κυριακή και την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί αγρυπνία από τις 21.00

Εκοιμήθη το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 λίγο μετά τις 17.00 ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο μακαριστός Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος υπέστη ανακοπή καρδιάς και έφυγε εντός του επισκοπικού. Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως αναλαμβάνει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Να σημειωθεί πως ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας λειτουργούσε κανονικά ως την Παρασκευή αφού χοροστάτησε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη ομώνυμη εκκλησία της Νέας Άμπλιανης στη Λαμία και μια μέρα προηγουμένως βρέθηκε στο μοναστήρι της Σπαρτιάς όπου και υποδέχθηκε την κλεμμένη εικόνα της Αγίας Παρασκευής. Ο θάνατος του ήταν αιφνίδιος.

ΠΗΓΗ tvStar.gr / Lamia.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr