Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Νέο βίντεο λίγα λεπτά πριν την επίθεση – Όλες οι εξελίξεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Νέο βίντεο λίγα λεπτά πριν την επίθεση – Όλες οι εξελίξεις

Νεό βίντεο καταγράφει τα αυτοκίνητα λίγα λεπτά πριν την δολοφονική επίθεση

Ένα νέο βίντεο λίγα λεπτά πριν από την επίθεση στον και την παρέα του, στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, καταγράφει τα αυτοκίνητα λίγα μέτρα από το σημείο της δολοφονίας.

Το Mynews.gr δημοσίευσε το βίντεο-ντοκουμέντο, που δείχνει τα αυτοκίνητα των δραστών στην οδό Πλαστήρα και περίπου 150 μέτρα (δύο στενά) πριν από την οδό Γαζή, όπου σημειώθηκε η δολοφονική επίθεση. Διακρίνονται τέσσερα αυτοκίνητα να κατεβαίνουν την Πλαστήρα και ένα πέμπτο, που ακολουθεί. Η ώρα είναι 12:16, ελάχιστα λεπτά δηλαδή, πριν οι δράστες κατεβούν από τα αυτοκίνητά τους με στόχο τον 19χρονο φοιτητή.

watch

Συγκλονίζει ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, Αριστείδης, ο οποίος σχεδόν μία εβδομάδα από τη δολοφονία του παιδιού βρίσκει τη δύναμη να μιλήσει για πρώτη φορά για το τραγικό περιστατικό που του άλλαξε τη ζωή.

Συγκλονίζει ο πατέρας του Άλκη στον Ε.Τ.: Τη βία θα την αντιμετωπίσουμε με αγάπη

Το τηλεφώνημα του «Ε.Τ.» τον βρίσκει στο σπίτι του στη Βέροια. Εκεί, μαζί με τη σύζυγό του, Μελίνα, και την κόρη τους, Μαρία, προσπαθούν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους, όσο αυτό είναι εφικτό μετά από μια δολοφονία για ανούσιο λόγο, όπως θα πει παρακάτω. Ο Αριστείδης Καμπανός, μιλώντας στον «Ε.Τ.», αποκάλυψε ότι θα συμμετάσχει με όποιον τρόπο βρεθεί κατά της οπαδικής βίας και όχι μόνο. Είτε με τη μορφή κάποιου κινήματος είτε μέσω κάποιου οργανισμού, θα βοηθήσει για να περάσει μήνυμα κατά οποιασδήποτε μορφής ρατσισμού.

Ξεκίνημα…

«Μέσα σε αυτό τον κυκεώνα μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων, μίλησα και με μια κυρία από κάποιο οργανισμό που δεν θυμάμαι τώρα, ώστε στο σύντομο μέλλον θα ήθελα να συνδράμω όσο μπορώ ώστε να γίνει ένα κίνημα, μια οργάνωση, δεν ξέρω ακριβώς, κατά του κοινωνικού, οπαδικού και φυλετικού ρατσισμού. Θέλω η θυσία του γιου μου που συγκλόνισε όλο τον κόσμο να είναι ένα ξεκίνημα στο οποίο θα συμμετάσχουμε ώστε κανένα άλλο παιδί να μη σκοτωθεί, κανένας γονιός να μη θρηνήσει το παιδί του».

Ο Αριστείδης Καμπανός, απόστρατος αξιωματικός του στρατού, συγκλονίζει με τα λόγια του αλλά και με τη στάση του απέναντι στη δολοφονία του παιδιού του. «Φτάνει ο κοινωνικός ρατσισμός, ο οπαδικός, το να βάζουμε ταμπέλες. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Δεν αντιμετωπίζεται η βία με βία. Η βία αντιμετωπίζεται μόνο με αγάπη. Φυσικά, αυτοί που αξίζουν να τιμωρηθούν γι’ αυτό που έκαναν θα τιμωρηθούν. Και η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία κάνουν καλά τη δουλειά τους. Οπως μου είπαν συγγενείς, στο σημείο της δολοφονίας θέλουν να δώσουν το όνομα του Αλκη σε οδό. Αλλά και ένα μνημείο ώστε να το βλέπουν οι νεότεροι και να μαθαίνουν πού μπορεί να οδηγήσει ο εμφύλιος οπαδικός σπαραγμός για ανούσια πράγματα. Θέλω η θυσία του παιδιού να γίνει η αρχή για να τελειώσουμε με το απόστημα της οπαδικής βίας. Και αυτός είναι και ένας λόγος που με κρατάει. Καλώ εσάς τους δημοσιογράφους να γίνετε η δύναμη που θα ενισχύσει τη φωνή μου για να ακουστώ σε όλη την Ελλάδα».

Η μητέρα

Τη δύναμη να μιλήσει στα Μέσα Ενημέρωσης βρήκε και η μητέρα του Αλκη, Μελίνα, η οποία ανέφερε ότι ελπίζει η δολοφονία του παιδιού της να είναι η τελευταία. «Ας είναι το δικό μου παιδί το τελευταίο», είπε ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα όσα νιώθει αυτές τις ημέρες μετά τη φονική επίθεση που δέχτηκε ο γιος της και οι φίλοι του: «Ειλικρινά όλες αυτές τις ημέρες δεν έχω συναισθήματα μέσα μου. Αναρωτήθηκα τι θα έκανα αν τους είχα απέναντί μου. Ειλικρινά δεν έχω μέσα μου κακία για κανέναν. Μίσος για κανέναν. Προσπαθώ να αποδεχτώ το γεγονός και ειλικρινά δεν νιώθω μίσος. Εύχομαι μέρα νύχτα να είναι το τελευταίο θύμα αυτής της βίας. Καμία μανούλα, καμία οικογένεια να μη βρεθεί στη θέση μας. Παρακαλώ μέρα νύχτα αυτό το κακό να σταματήσει, εγώ να είμαι η τελευταία. Ο Αλκης να είναι το τελευταίο θύμα».

Μία εβδομάδα έχει περάσει από τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό άλλων δύο φίλων του από χούλιγκαν και οι γονείς του Αλκη δεν έχουν παρακολουθήσει ειδήσεις, όπως λένε, γιατί δεν θέλουν να στενοχωριούνται. «Δεν βλέπω ειδήσεις, ό,τι μαθαίνω είναι κάποια νέα από συγγενείς, γιατί δεν θέλω να στενοχωριέμαι», λέει στον «Ε.Τ.» ο πατέρας του 19χρονου. Από την πλευρά της, η μητέρα του Αλκη ανέφερε: «Δεν έχω τολμήσει να ανοίξω την τηλεόραση, ούτε έχω διαβάσει στο Διαδίκτυο ποιος είναι, ποιος δεν είναι, ποιοι είναι. Το μόνο που σκέφτομαι είναι να μην ξαναγίνει αυτό το πράγμα. Εμείς θα τραβήξουμε τον Γολγοθά μας, με όποιο κουράγιο και δυνάμεις μας έχουν απομείνει. Να μη φύγει άλλο παιδί έτσι, παρακαλώ πολύ τον καθένα και όλους μαζί, να μη θρηνήσει άλλη οικογένεια. Να μην περάσει άλλη οικογένεια αυτό τον Γολγοθά», ανέφερε η μητέρα του Αλκη.

Δολοφονία Άλκη: Αποτυπώματα ενός 20χρονου Ελληνα στο φονικό δρεπάνι – Σε αγώνα βόλεϊ οργάνωσαν την επίθεση

Ενας 20χρονος πρώην ποδοσφαιριστής σε παιδικό τμήμα του ΠΑΟΚ, μέλος του συνδέσμου της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού και οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου των δραστών, είναι αυτός που κρατούσε το φονικό δρεπάνι που πήρε τη ζωή του 19χρονου Αλκη Καμπανού.

Ηθελε, όπως φαίνεται, να «ανταποδώσει» για την άγρια οπαδική επίθεση σε βάρος του, από χούλιγκαν του Αρη, τον Ιανουάριο του 2021, έξω από το γήπεδο της Τούμπας. Αποτυπώματα και γενετικό υλικό τοποθετούν και τους 11 ταυτοποιημένους δράστες στο σημείο της δολοφονίας τα ξημερώματα της προηγούμενης Τρίτης. Οπως αποδείχθηκε, είχαν οργανώσει την επίθεση την ίδια μέρα, κατά τη διάρκεια αγώνα βόλεϊ, και βρίσκονταν σε διαρκή επικοινωνία.

Τα αποτυπώματα του 20χρονου βρέθηκαν πάνω στο δρεπάνι που τρύπησε τη μηριαία αρτηρία του Αρη, ενώ φαίνεται να τον κατονομάζουν ως το δράστη της δολοφονίας και οι υπόλοιποι συλληφθέντες. Στην παρόμοια επίθεση που είχε δεχτεί από αντίπαλους οπαδούς περίπου ένα χρόνο πριν, ο νεαρός είχε δεχτεί 2 μαχαιριές σε κάθε πόδι, ενώ κινδύνεψε ακόμα και να χάσει το μάτι του από τις γροθιές και τις κλοτσιές που του κατάφεραν με μανία οι δράστες. Φαίνεται, μάλιστα, ότι συγκάλυψε την επίθεση για να μη… ρεζιλευτεί στους φίλους του, δηλώνοντας μια «αμφιλεγόμενη» ληστεία στις Αρχές. Η αιματηρή συμπλοκή του Ιανουαρίου του 2021 ενδεχομένως να ήταν αυτή που τον «όπλισε» τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου.

Οσον αφορά στους υπόλοιπους δράστες, το γενετικό υλικό του 23χρονου εντοπίστηκε σε στειλιάρι που συνέλεξαν οι αστυνομικοί από την οδό Θεοδόση Γαζή, ενώ DNA που τοποθετεί τα άλλα ταυτοποιημένα άτομα στο σημείο βρέθηκε στα ρούχα των θυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 11 δράστες ήταν μέλη τριών διαφορετικών συνδέσμων του ΠΑΟΚ, με τους περισσότερους να προέρχονται από αυτόν της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού. Οργάνωσαν την επίθεση παρακολουθώντας αγώνα βόλεϊ της ομάδας, στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα γραφεία του συνδέσμου, πήραν τον οπλισμό και κινήθηκαν προς την οδό Θεοδόση Γαζή. Αμέσως μετά επέστρεψαν ξανά στο σύνδεσμο. Ολη η διαδρομή που έκαναν τα 3 αυτοκίνητα των δραστών έχει καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία. Οπως διαπιστώθηκε, ο 23χρονος είχε επικοινωνήσει με όλους τους εμπλεκομένους πριν αλλά και μετά τη δολοφονική επίθεση. Οι νεαροί προσπαθούσαν να διαπιστώσουν τι συνέβη με τον 19χρονο Αλκη και, όταν αντιλήφθηκαν ότι είχε τραυματιστεί θανάσιμα, διέκοψαν τις μεταξύ τους επικοινωνίες.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και των άλλων δύο οπαδών σε βάρος των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης. Αστυνομικοί αναζήτησαν τον 20χρονο, μέλος του συνδέσμου της οδού Μενάνδρου, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Βόρεια Ελλάδα, χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες από τις ελληνικές Αρχές για να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 23χρονο που διέφυγε στην Αλβανία, ενώ τις επόμενες ώρες θα γίνει αίτημα στη γειτονική χώρα για την έκδοσή του στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλβανική αστυνομία τον αναζήτησε τις προηγούμενες ημέρες στο σπίτι του και σε άλλες τοποθεσίες, δεν κατάφερε όμως να τον εντοπίσει.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε για ακόμα μία ημέρα σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε συνδέσμους οπαδών της Αττικής. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν «έφοδο» σε σύνδεσμο οπαδών του Παναθηναϊκού στον Αγιο Δημήτριο, της ΑΕΚ στο Μπραχάμι, του Ολυμπιακού στην περιοχή της Ηλιούπολης και σε κλαμπ οπαδών του Ατρόμητου στο Περιστέρι, χωρίς να εντοπιστούν ευρήματα.

«Θα επιμείνουμε, όμως, πάρα πολύ και στην εφαρμογή των νόμων γιατί, πιστέψτε με, υπάρχουν νόμοι οι οποίοι είναι ήδη αυστηροί και δεν εφαρμόζονται. Αυτή είναι η πραγματικότητα και επομένως θα επιμείνουμε σ’ αυτό. Ας είναι η υπόθεση αυτού του παλικαριού η καμπάνα που ήχησε πολύ δυνατά και για την Πολιτεία και για την κοινωνία και για το χώρο του αθλητισμού. Ας είναι ένα σημείο τομής για να μπει ένα τέλος στο χουλιγκανισμό και στη βία», σχολίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας τη Δευτέρα στον ΑΝΤ1.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr