25η Μαρτίου: Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την μαθητική παρέλαση στην Αθήνα – Συμμετείχαν 230 σχολεία (pics – videos)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

25η Μαρτίου: Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την μαθητική παρέλαση στην Αθήνα – Συμμετείχαν 230 σχολεία (pics – videos)

Συνολικά στην παρέλαση συμμετείχαν 230 σχολεία: 229 σχολεία από την Αθήνα και ένα σχολείο από τα Καλάβρυτα.

Όμορφες εικόνες χάρισαν το πρωί σήμερα μαθητές που παρέλασαν στο κέντρο της Αθήνας στη μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου που πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα και υπερηφάνεια από τη μαθητιώσα νεολαία.

Συνολικά στην παρέλαση συμμετείχαν 230 σχολεία: 229 σχολεία από την Αθήνα και ένα σχολείο από τα Καλάβρυτα.

Από νωρίς το πρωί, οι μαθητές και οι δάσκαλοι είχαν συγκεντρωθεί για την καθιερωμένη παρέλαση, ενώ γονείς και συγγενείς είχαν λάβει θέσεις για να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους.

Με σύμμαχο τον καιρό η μαθητική παρέλαση

Οι μαθητές φορούσαν τα καθιερωμένα μπλε-λευκά ρούχα ή παραδοσιακές στολές με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Σύμμαχος στη φετινή παρέλαση ήταν ο καιρός που ήταν ηλιόλουστος και η θερμοκρασία υψηλή.

Την παρέλαση άνοιξε το Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων με παραδοσιακές ενδυμασίες και με το λάβαρο της Επανάστασης. Συνολικά παρέλασαν 230 σχολεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, τα 229 από την Αθήνα και περίπου 1.500 μαθητές, ενώ παιάνιζαν η Φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων και οι μπάντες της Ελληνικής Αστυνομίας, της Αεροπορίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πριν την έναρξη της παρέλασης έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, μετά το τέλος της παρέλασης δήλωσε:

«Η σημερινή επέτειος μας διδάσκει πολλά. Μας διδάσκει το πώς με πίστη, τόλμη και σθένος η χώρα μας, ο λαός μας, μπορούμε να πετύχουμε θαύματα. Και ειδικά αν αυτά συνοδεύονται από ομόνοια και ομοψυχία. Σήμερα επίσης γιορτάζουμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας, μια γιορτή, η οποία υπογραμμίζει την ανάγκη συναλληλίας στις σχέσεις κράτους και εκκλησίας. Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες, χρόνια πολλά Ελλάδα».

Από τη δική του μεριά, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την προσπάθεια και να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, το “εμείς” κι όχι το “εγώ” που έγραψε ο Μακρυγιάννης, για ένα μέλλον φωτεινό, με αλληλεγγύη, με αξιοπρέπεια, με μάθηση για όλους, με δικαιοσύνη και με προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr