25η Μαρτίου: Πού θα βρείτε τον μπακαλιάρο στα 4,98 ευρώ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

25η Μαρτίου: Πού θα βρείτε τον μπακαλιάρο στα 4,98 ευρώ

Σε προσιτές τιμές θα πωλείται ο μπακαλιάρος στη Βαρβάκειο Αγορά και στα σούπερ μάρκετ, έπειτα από συμφωνία που είχε η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΥΠΑΝ) με φορείς της αγοράς, για το «παραδοσιακό τραπέζι», εν όψει της 25ης Μαρτίου.

Ειδικότερα, στη Βαρβάκειο – Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών ο μπακαλιάρος ποιότητας pollock (ξαλμυρισμένος) θα πωλείται από σήμερα (22/3) 4,98 ευρώ/κιλό. Σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Βασίλη Σίμο: «Είναι μία πάρα πολύ καλή τιμή, καθώς όλα έχουν πάρει την άνοδο και μπορέσαμε και τον κρατήσαμε πάρα πολύ χαμηλά. Είμαστε γύρω στα 50 με 80 λεπτά κάτω από πέρσι και είμαστε γύρω στα 80 λεπτά με 1 ευρώ κάτω από την καλύτερη προφορά, όπως κάναμε έρευνα αγοράς στις μεγάλες αλυσίδες».

Σημειώνεται πως πρόκειται για μία πρωτοβουλία στο πλαίσιο της συμμετοχής της Βαρβακείου – Κεντρικής Ιχθυαγοράς Αθηνών στο «καλάθι του νοικοκυριού».

Εκτός ο ντόπιος

Στο μεταξύ, ο ντόπιος μπακαλιάρος λόγω ποσότητας δεν εντάσσεται στο «καλάθι». Οπως εξήγησε ο κ. Σίμος: «Δεν θέλουμε να έχουμε κάποια ποσότητα τις πρώτες ημέρες και τις τελευταίες ημέρες να μην υπάρχει στην αγορά».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, στην Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών το κόστος για τα ντόπια μπακαλιαράκια, τα οποία προορίζονται για τηγάνι, ξεκινάει από 7,98 ευρώ/κιλό, στο μεσαίο, ελληνικό μπακαλιάρο διαμορφώνεται σε 13,98 ευρώ/κιλό και στο μεγάλο φτάνει μέχρι 15,98 ευρώ/κιλό. «Είναι μια πάρα πολύ καλή τιμή για την αγορά, σε σχέση γενικά με οτιδήποτε υπάρχει γύρω-γύρω» σχολίασε ο κ. Σίμος, για να προσθέσει: «Και ο μπακαλιάρος cod είναι σε πάρα πολύ καλή τιμή. Είναι στα 7,98».

Σύγκριση

Σε σχέση με τις τιμές στα συνοικιακά ιχθυοπωλεία ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε: «Ο μπακαλιάρος, φέτος, φαίνεται ότι έχει μία έλλειψη και αυτό έχει οδηγήσει τις τιμές λίγο παραπάνω από πέρσι. Το γεγονός ότι καταφέραμε με τη Βαρβάκειο να κάνουμε προσφορά μπακαλιάρου σε χαμηλότερη τιμή από πέρσι είναι μεγάλη επιτυχία και θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω την ιχθυαγορά γι’ αυτό. Πιστεύω ότι όπως λειτούργησε η ιχθυαγορά ως δείκτης τιμών για όλους τους υπόλοιπους, το ίδιο θα γίνει και τώρα».

Οπως κοινοποίησε ο υπουργός, ο «μπακαλιάρος» θα ενταχθεί και στο «καλάθι του νοικοκυριού» που αφορά στα σούπερ μάρκετ, το οποίο παρουσιάζεται σήμερα. Η προσθήκη του μπακαλιάρου θα αφορά στο χρονικό διάστημα 22-29 Μαρτίου.

Τιμές μπακαλιάρου
Pollock (ξαλμυρισμένος) 4,98 ευρώ/κιλό
Ντόπια μπακαλιαράκια (για τηγάνι) από 7,98 ευρώ/κιλό
Ντόπιος μεσαίος μπακαλιάρος 13,98 ευρώ/κιλό
Ντόπιος μεγάλος μπακαλιάρος 15,98 ευρώ/κιλό
Μπακαλιάρος cod 7,98 ευρώ/κιλό

 Προσθήκες

Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης θα ανακοινώσει, επίσης σήμερα, τον εμπλουτισμό του «καλαθιού του νοικοκυριού» (στα σούπερ μάρκετ) με τρόφιμα που παραδοσιακά καταναλώνονται ιδιαίτερα κατά την περίοδο του Πάσχα, δηλαδή αρνί, κατσίκι, σοκολατένια αβγά και τσουρέκια. Με αυτές τις σημαντικές προσθήκες στο «πασχαλινό καλάθι» θα υπάρχουν όλα τα βασικά είδη κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο, μοσχάρι, αρνί και κατσίκι). Αυτό το «καλάθι» θα έχει ισχύ από 5 έως 15 Απριλίου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr