Αυτά είναι τα παιχνίδια «θανάτου» στο διαδίκτυο που προκαλούν τρόμο στους γονείς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτά είναι τα παιχνίδια «θανάτου» στο διαδίκτυο που προκαλούν τρόμο στους γονείς

Τα επικίνδυνα παιχνίδια που διαδίδονται και οργανώνονται διεθνώς μέσω διαδικτύου ήρθαν και πάλι στην επικαιρότητα, με την τραγική αφορμή της αυτοκτονίας του 12χρονου από τα Κάτω Πατήσια.

Δεκάδες είναι οι διαδικτυακές προκλήσεις για τα παιδιά και εφήβους, όπως τα «Momo», «Jonathan Galindo», «Μπλε Φάλαινα», «η πρόκληση της κανέλλας» και άλλα πολλά.

Μια «νέα μόδα» έχει κάνει την εμφάνιση στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες. Στον δρόμο παραμονεύουν έφηβοι και την κατάλληλη στιγμή πετάγονται μπροστά στα αυτοκίνητα. Όλο αυτό καταγράφεται και ανεβαίνει μετά στις διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Οι διαδικτυακές προκλήσεις ξεκινάνε σαν πλάκα και ποντάρουν στον παρορμητισμό των παιδιών και των εφήβων και πολλές φορές καταλήγουν σε τραγωδία.

Αυτά είναι τα πιο διαδεδομένα παιχνίδια-θανάτου που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και έχουν αναστατώσει όλο τον κόσμο:

«Momo»
Είναι μια τρομακτική, με γουρλωμένα μάτια, αδύνατη γυναίκα στην οποία έρχεται κάποιος σε επαφή μαζί της μέσω της εφαρμογής WhatsApp.

Της στέλνουν μήνυμα και εκείνη τους βάζει να κάνουν μια σειρά από επικίνδυνες δοκιμασίες που πρέπει να καταγράφονται στο κινητό από κάποιον. Και όποιος δεν το κάνει μέχρι τέλους ή θέλει να σταματήσει, αρχίσει να δέχεται απειλητικά μηνύματα.

«Blackout Challenge»
Σε αυτήν την πρόκληση, οι χρήστες της πλατφόρμας καλούνται να στραγγαλιστούν με ένα καλώδιο ή κορδόνι παπουτσιού μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να καταγράψουν σε βίντεο την στιγμή ευφορίας, όταν ανακτούν ξανά τις αισθήσεις τους.

«Jonathan Galindo»
Πρόκειται ουσιαστικά για τη μετεξέλιξη της «μπλε φάλαινας».

Ξαφνικά σε διάφορα chat rooms διαδικτυακών παιχνιδιών, κάποιος εμφανίζεται φορώντας μια μάσκα που μοιάζει με τον Γκούφι. Αυτός τότε απευθύνει στα παιδιά να κάνουν διάφορες προκλήσεις τις οποίες θα πρέπει να του αποδείξουν ότι τι έκαναν.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr