Αυτή είναι η 35χρονη που έκλαιγε για δήθεν 100 νεκρούς στη Θεσσαλία – Συνελήφθη για fake news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτή είναι η 35χρονη που έκλαιγε για δήθεν 100 νεκρούς στη Θεσσαλία – Συνελήφθη για fake news

Στη σύλληψη μιας 35χρονης γυναίκας στα Ιωάννινα για διασπορά fake news προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου η ΕΛ.ΑΣ., καθώς σε βίντεό της στα social media υποστήριζε κλαίγοντας ότι υπάρχουν 100 νεκροί σε χωριό της Θεσσαλίας από την κακοκαιρία.

Η κακοκαιρία και τα όσα τραγικά προκάλεσε στη Θεσσαλία, με 15 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους, δύο ακόμη να αγνοούνται και χιλιάδες άλλους να έχουν χάσει τις περιουσίες τους, αποτέλεσαν -παρά την όλη τραγικότητα της κατάστασης- μία ακόμη αφορμή για τους κάθε είδους συνωμοσιολόγους να διακινήσουν θεωρίες συνωμοσίες, αλλά και ψευδείς ειδήσεις.

Εκεί εντάσσεται και η περίπτωση της 35χρονης A.N., η οποία συνελήφθη για διάδοση fake news.

Η ανάρτηση της 35χρονης με τα fake news για 100 νεκρούς

«Ζώα, γ@@ώ το σπίτι σας, να φεύγεις από το σπίτι σου για να έρθεις να βοηθήσεις και να βγαίνουν μόνο νεκροί. Άλλοι 100 από τον Βλοχό, πόσες θυσίες θα κάνετε ακόμη» έλεγε η 35χρονη στο βίντεο κλαίγοντας, φορώντας μια στρατιωτική μπλούζα στο αυτοκίνητό της.

Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ., ποινική δικογραφία εις βάρος της για fake news

Η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη χρήστρια του Facebook που διέσπειρε fake news για δήθεν εκατόμβη νεκρών στον Βλοχό.

Το βίντεο είχε αναρτηθεί το βράδυ της Παρασκευής στον λογαριασμό της στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το βράδυ του Σαββάτου αστυνομικοί του Α.Τ. Ιωαννίνων εντόπισαν την 35χρονη να βγαίνει από το σπίτι της και την προσήγαγαν. Κατόπιν επικοινωνίας με τον εισαγγελέα Ιωαννίνων η 35χρονη συνελήφθη και εις βάρος της σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παράβαση του άρθρου 191 ΠΚ για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Λίγες ώρες αργότερα, κατόπιν επικοινωνίας με τον εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερη.

Αναφέρθηκε στη σύλληψή της

Χθες, η 35χρονη έκανε live στο Facebook στο οποίο αναφέρθηκε στη σύλληψή της.

Μεταξύ άλλων είπε: «Δεν μπορώ συνέχεια να τα λέω, έχω γράψει, έχω κάνει. Λοιπόν χθες με πιάσανε, με βάλανε μέσα, ξαναβγήκα. Θα τα πω πολύ γρήγορα, γιατί δεν ξέρω τι θα γίνει, μπορεί να με κόψουν. Λοιπόν μιλήστε, μιλήστε, γαμώτο, μην φοβάστε. Μιλήστε, είμαστε Ελληνες, είμαστε θρησκευόμενοι άνθρωποι. Λοιπόν, μιλήστε και μη φοβάστε. Ο,τι πληροφορίες έχετε βγάλτε τις γ@@@@@@@ς».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr