Η Ροδινή είναι ένα παραδοσιακό, αφράτο τυροπιτάκι από την Κύμη Ευβοίας, που ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση και την απλότητά του. Ιδανική για κάθε γεύμα ή σνακ, αυτή η πίτα θα γίνει το αγαπημένο σας συνοδευτικό.
Ακολουθεί η αυθεντική συνταγή για να την απολαύσετε στο σπίτι:
Υλικά
1 κιλό αλεύρι (φαρινάπ)
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι άρμη (από φέτα ή άλλο τυρί)
1 ποτήρι γάλα
Τριμμένη φέτα (προαιρετικά, για ακόμα πιο έντονη γεύση)
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να προκύψει μια απαλή ζύμη.
Πλάθουμε σε μικρές πίτες ή τυροπιτάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
Tip: Αν θέλετε έξτρα γεύση, προσθέστε λίγη έξτρα φέτα ή μυρωδικά της επιλογής σας.
Καλή σας όρεξη!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr