Αυτό είναι το καπέλο που απαγορεύεται να φοράτε ενώ οδηγείτε – Κίνδυνος για πρόστιμο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτό είναι το καπέλο που απαγορεύεται να φοράτε ενώ οδηγείτε – Κίνδυνος για πρόστιμο

Το καπέλο μπορεί να μας προστατεύει από τον ήλιο αλλά μια λάθος επιλογή μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή προστίμου.

Στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας δεν γίνεται αναφορά στα ρούχα που πρέπει να φοράμε όταν καθόμαστε στο κάθισμα του οδηγού. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να φοράμε το οτιδήποτε, μιας και μια λάθος επιλογή στο ντύσιμο (βλ. μεγάλο μπουφάν και σαγιονάρες) μπορεί να περιορίσει είτε την ελευθερία των κινήσεων μας ή είτε την ορατότητά μας.

Ποια καπέλα απαγορεύονται στην οδήγηση

Υπάρχουν κάποια είδη καπέλων που δεν ενδείκνυνται για οδήγηση. Είναι τα καπέλα τύπου bucket και ειδικά αυτά που φέρουν μακρύ ρυθμιζόμενο κορδόνι, μιας και το τελευταίο, σε περίπτωση που δεν έχει ρυθμιστεί σωστά, μπορεί να μπλεκτεί στα χέρια του οδηγού και να αποτελέσει αιτία πρόκλησης ατυχήματος.

Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του Άρθρου 13 «Οδηγοί» του ΚΟΚ «ο οδηγός επιβάλλεται να έχει την, κατά τις σχετικές διατάξεις, προβλεπόμενης άδεια οδήγησης και την αναγκαία σωματική και διανοητική ικανότητα και να βρίσκεται σε κατάλληλη κατάσταση για να οδηγεί, οφείλει δε κατά το χρόνο της οδήγησης να είναι σε θέση να ελέγχει το όχημά του ή τα ζώα του. Ο οδηγός κάθε οχήματος υποχρεούται να έχει πλήρη ελευθερία των κινήσεων του, για να ενεργεί ελεύθερα τους αναγκαίους χειρισμούς».

Όποιος παραβαίνει τη συγκεκριμένη διάταξη τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο εκατό (100,00) ευρώ και επιτόπου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού για τριάντα (30) ημέρες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr