Αυτοί είναι οι 6 προορισμοί που επιλέγουν οι Ιάπωνες όταν επισκέπτονται την Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοί είναι οι 6 προορισμοί που επιλέγουν οι Ιάπωνες όταν επισκέπτονται την Ελλάδα

Με την αναθέρμανση των τουριστικών σχέσεων Ελλάδας - Ιαπωνίας, ολοκληρώθηκαν, με επιτυχία για τον ΕΟΤ, οι εργασίες της Τοurism Expo Japan 2023, που πραγματοποιήθηκε στην Οσάκα από 26 έως 29 Οκτωβρίου 2023.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε στην Τοurism Expo Japan 2023 με στόχο την επανεκκίνηση των σχέσεων της Ελλάδας με την τουριστική αγορά της Ιαπωνίας, ενόψει και της ανακήρυξης του 2024 ως «Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας Ιαπωνίας».

«Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας Ιαπωνίας το 2024»

Η Τοurism Expo Japan 2023 είναι μία σημαντική διοργάνωση της Ιαπωνικής Ένωσης Ταξιδίων και Τουρισμού, της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Ιαπωνίας (JATA) και του Ιαπωνικού Οργανισμού Τουρισμού (Japan Tourism Agency), με τη συμμετοχή 1.275 τουριστικών επιχειρήσεων και οργανισμών από 70 χώρες και τουριστικές περιοχές από όλο τον κόσμο.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (EOT) συμμετείχε ως συνεκθέτης εντός του ευρωπαϊκού περιπτέρου της European Travel Commission (ETC).

Κατά την διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες συναντήσεις με εκπροσώπους του Ιαπωνικού Οργανισμού Τουρισμού (Japan Tourism Agency), της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Ιαπωνίας (JATA) και σημαντικούς Tour Operators, όπως JTB, Kinki Nippon Tourist, HIS, Hankyu Travel, Global Youth Bureau κ.α.

Κατά τις συναντήσεις διαπιστώθηκε ότι:

Η Ελλάδα αποτελεί ελκυστικό τουριστικό προορισμό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Υπάρχουν δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των τουριστικών ροών προς την χώρα μας, με έμφαση στον πολιτισμό, τη φύση, τη γαστρονομία και τα ταξίδια του μέλιτος.

Αθήνα, Μύκονος, Σαντορίνη, Ολυμπία, Δελφοί και Μετέωρα αποτελούν τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς για τους Ιάπωνες στην Ελλάδα. Δημοφιλείς είναι για το ιαπωνικό κοινό και οι κρουαζιέρες 3-4 ημερών στις οποίες περιλαμβάνονται η Πάτμος, η Ρόδος και η Κρήτη.

Τον EOT εκπροσώπησαν η Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης, Οργάνωσης και Προβολής Σοφία Λαζαρίδου συνοδευόμενη από την Προϊσταμένη Τμήματος Εκθέσεων κα Πολίνα Βραχάτη. Τις συναντήσεις υποστήριξε ο επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκυο, Αθανάσιος Καραπέτσας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr