Αυτός είναι ο πιο «βρώμικος» δήμος στην Εύβοια – «Πρωταθλητής» στα σκουπίδια…
Ειδησεις ευβοια

Αυτός είναι ο πιο «βρώμικος» δήμος στην Εύβοια – «Πρωταθλητής» στα σκουπίδια…

Ποια είναι η παραγωγή αποβλήτων ανά κάτοικο στους δήμους της Εύβοιας

Στη δημοσιότητα έδωσε ο Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας (Φο.Δ.Σ.Α) τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2023 σχετικά με τα απορρίμματα που εναπόθεσαν οι δήμοι της Εύβοιας και της Στερεάς Ελλάδας στους ΧΥΤ και τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η συνολική παραγωγή στερεών αποβλήτων των 20 δήμων της Περιφέρειας ανήλθε σε 32.846.373 kg με την συνολική ποσότητα όλων των κατηγοριών αποβλήτων να ανέρχεται σε 36.834.373 kg.

Μάλιστα ο δήμος Ερέτριας φαίνεται πως έχει την πρωτιά στην παραγωγή απορριμμάτων ανά κάτοικο, καθώς παράγει 90 κιλά απορριμμάτων ανά κάτοικο.

Η παραγωγή αποβλήτων ανά Δήμο και κάτοικο

Δήμος Χαλκιδέων: Απορρίμματα στους ΧΥΤΑ Ιστιαίας, ΧΥΤΑ Λαμίας και ΧΥΤΑ Τρικάλων. Επίσης, ο Δήμος χρησιμοποιεί το ΣΜΑ Χαλκίδας προκειμένου να μεταφορτωθούν τα απορρίμματά του για την τελική τους διάθεση.

Η ποσότητα του Δήμου Χαλκιδέων στο ΣΜΑ Χαλκίδας ανήλθε στα 11.081.300 Kgr, εκ των οποίων τα 2.279.980 Kg εναποτέθηκαν προς ταφή στους ΧΥΤΑ ευθύνης του Φορέα και τα υπόλοιπα 8.801.320 Kgr στο ΧΥΤΑ Τρικάλων.

Για το ποσοστό σύγκρισης των Α’ τριμήνων του 2022 & 2023 και την ποσότητα ανά κάτοικο για το 2023, χρησιμοποιήθηκε η ποσότητα εισερχομένων στο ΣΜΑ Χαλκίδας το Α’ τρίμηνο του 2023.

Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου εναπόθεσε τα απορρίμματά του στους ΧΥΤ Άμφισσας και ΧΥΤΑ Ιστιαίας.

Ο Δήμος Καρύστου εναπόθεσε τα απορρίμματά του στους ΧΥΤΑ Θήβας και ΧΥΤ Άμφισσας.

Ο Δήμος Ερέτριας εναπόθεσε τα απορρίμματά του στο ΧΥΤ Άμφισσας.

Ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων εναπόθεσε τα απορρίμματά του στους ΧΥΤΑ Τρικάλων και ΧΥΤΑ Λαμίας.

Η συνολική ποσότητα του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων ανήλθε στα 1.581.790 Kg εκ των οποίων τα 145.840 Kgr εναποτέθηκαν προς ταφή στους ΧΥΤΑ ευθύνης του Φορέα και τα υπόλοιπα 1.435.950 Kg στο ΧΥΤΑ Τρικάλων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr