Άγιο Φως: Με καθυστέρηση η άφιξή του στην Ελλάδα – Πώς θα μοιραστεί σε όλη τη χώρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγιο Φως: Με καθυστέρηση η άφιξή του στην Ελλάδα – Πώς θα μοιραστεί σε όλη τη χώρα

Το Άγιος Φως από το αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» θα ταξιδέψει σε όλη τη χώρα με ξεχωριστές πτήσεις

Ωστόσο όπως μετέδωσε η ΕΡΤ η άφιξη τουΑγίου Φωτός αναμένεται να γίνει με καθυστέρηση καθώς βάσει της ενημέρωσης στις 6 το απόγευμα η πτήση δεν είχε απογειωθεί ακόμα από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.

Το Άγιο Φως μεταφέρει στην Ελλάδα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου μαζί με την κυβερνητική αποστολή επικεφαλής της οποίας είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος και το παρέλαβε από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄.

Μετά την άφιξη της ειδικής πτήσης του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» θα ξεκινήσουν οι επόμενες πτήσεις προκειμένου να φτάσει μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα σε κάθε άκρη της Ελλάδας.

Στην αποστολή για την τελετή Αφής και μεταφοράς του Αγίου Φωτός, εκτός από τον υφυπουργό Εξωτερικών, μετείχαν μεταξύ άλλων, ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ, οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Σταύρος Κελέτσης και Ιωάννης Σαρακιώτης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών κ.ά

«Αποτελεί τιμή να παραστώ ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στον Ναό της Αναστάσεως, να παραλάβω το ‘Αγιο Φως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ και να το μεταφέρω στην πατρίδα μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα. Καλή Ανάσταση σε όλους της Έλληνες και Ελληνίδες παντού στον κόσμο» αναφέρει ο κ. Κατσανιώτης σε ανάρτησή του στο twitter.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr