Άγιοι Ανάργυροι: «Πετάχτηκε μπροστά της και άρχισε να τη μαχαιρώνει», λέει ο φίλος της 28χρονης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγιοι Ανάργυροι: «Πετάχτηκε μπροστά της και άρχισε να τη μαχαιρώνει», λέει ο φίλος της 28χρονης

Ο δράστης, ο οποίος έχει απασχολήσει για βία κατά υπαλλήλων και για μικροποσότητα ναρκωτικών, αυτή την ώρα βρίσκεται στον δρόμο για την Εισαγγελία.

«Φοβήθηκα στη θέα του δράστη. Έκανα πίσω και φώναξα “βοήθεια”». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στους αστυνομικούς πώς έγινε η επίθεση εις βάρος της 28χρονης ο φίλος της που ήταν μαζί της τη στιγμή που ο 39χρονος πρώην σύντροφός της τη μαχαίρωσε, λίγα μέτρα έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Ο δράστης, ο οποίος έχει απασχολήσει για βία κατά υπαλλήλων και για μικροποσότητα ναρκωτικών, αυτή την ώρα βρίσκεται στον δρόμο για την Εισαγγελία. Νωρίτερα του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο, καθώς μετά τη δολοφονία της 28χρονης κοπέλας αυτοτραυματίστηκε, ενώ οδηγήθηκε και στο ψυχιατρείο.

Ο 39χρονος δράστης το βράδυ της Δευτέρας (1/4) φαίνεται να βρισκόταν έξω από το σπίτι της νεαρής κοπέλας, κάτι που πιθανότατα αντιλήφθηκε η 28χρονη και έσπευσε αμέσως στο ΑΤ της περιοχής προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό. Μαζί της βρισκόταν και ένας φίλος της, ο οποίος, βγαίνοντας από το ΑΤ, είδε τον 39χρονο να μαχαιρώνει την άτυχη κοπέλα και να της αφαιρεί τη ζωή.

Τι ανέφερε στους αστυνομικούς ο φίλος της 28χρονης

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο φίλος της νεαρής κοπέλας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ήμασταν βόλτα με την Κυριακή, κι όταν γυρίσαμε σπίτι της είδαμε τον δράστη να κάνει βόλτες γύρω από το σπίτι της και πήγαμε μαζί στο Αστυνομικό Τμήμα για να υποβάλει μήνυση. Εγώ έκατσα έξω από το γραφείο και άκουγα τις δύο γυναίκες αστυνομικούς να προσπαθούν να την πείσουν να υποβάλει μήνυση, αλλά εκείνη τελικά δεν ήθελε. Λίγο αργότερα βγήκε έξω από το γραφείο και τη ρώτησα αν έκανε μήνυση και μου είπε ότι δεν ήθελε να κάνει γιατί δεν τον φοβάται. Μου ανέφερε ότι οι δύο γυναίκες αστυνομικοί τής έλεγαν να υποβάλει μήνυση, αλλά εκείνη δεν ήθελε. Είπε ότι θα πάρει το 100 να έρθει ένα περιπολικό να την πάει σπίτι».

Και πρόσθεσε: «Βγαίνοντας από το Τμήμα πήρε το 100 και η αστυνομικός της Άμεσης Δράσης τη ρωτούσε πού βρισκόταν, η Κυριακή τής έλεγε τη διαδρομή που θα ακολουθούσε μέχρι το σπίτι της. Τότε αυτός, ξαφνικά, πετάχτηκε μπροστά της και άρχισε να τη μαχαιρώνει. Δεν είδα από πού βγήκε. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Σε δευτερόλεπτα η Κυριακή έπεσε κάτω και άρχισα να φωνάζω, όταν ξαφνικά είδα και αυτόν να πέφτει κάτω και έναν αστυνομικό δίπλα μου να κλωτσάει το χέρι του (δράστη) που κρατούσε το μαχαίρι».

«Δεν ξέρω από πού βγήκε, δεν κατάλαβα ότι μας ακολουθούσε», ισχυρίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η 28χρονη είχε μηνύσει τον 39χρονο πρώην σύντροφό της για βιαιοπραγία και βιασμό το 2020. Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους διατάχθηκε ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη στο Τμήμα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr