Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Που πρόκειται να μετακινηθεί ο πατέρας Δημήτριος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Που πρόκειται να μετακινηθεί ο πατέρας Δημήτριος

Που σχεδιάζει να μεταφέρει τον πατέρας Δημήτριο Λουπασάκη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στο μετόχι της Αρχιεπισκοπής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στα όρια των Μητροπόλεων Γλυφάδας και Μεσογαίας πρόκειται να μεταφερθεί η μοναστική κοινότητα υπό τον πατέρα Δημήτριο Λουπασάκη σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο εφημέριος των Αγίων Ισιδώρων του Λυκαβηττού μπορεί να διατυμπανίζει ότι δεν θα φύγει από εκεί, όμως ο Αρχιεπίσκοπός Ιερώνυμος προβλέπεται να τον μεταφέρει στη Νότια Αττική.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ο Αρχιεπίσκοπος έχει ήδη συναντηθεί δύο φορές με τον ιερέα και τους νεαρούς ακολούθους του, ενώ, λένε οι ίδιες πληροφορίες, σύντομα θα υπάρξει κι άλλη συνάντησή τους, προκειμένου να κλείσει η υπόθεση με τα όλα όσα «εξωθεσμικά» συμβαίνουν στο εκκλησάκι στον Λυκαβηττό.

Ο παπα-Δημήτρης, που συνεχίζει να εκθειάζει το σταυρό που έχει στην κατοχή του για τα θαύματα που κάνει (όπως ο ίδιος έχει πει στο παρελθόν, θεραπεύει τυφλούς, ανάπηρους, και ανασταίνει ακόμη και νεκρούς), καλείται να αποδεχτεί ή όχι την απόφαση του Αρχιεπισκόπου να απομακρυνθούν τόσο εκείνος όσο και οι 16 μοναχοί που βρίσκονται δίπλα του «ήρεμα» και «άμεσα» από το ναό των Αγίων Ισιδώρων.

Θα τους δοθεί φιλοξενία στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, το οποίο, ωστόσο, είναι παλιό και δεν έχει τις απαραίτητες κτιριακές υποδομές για τη φιλοξενία τους, ενώ στο κτήμα που βρίσκεται κοντά σε ιδιωτικά σχολεία υπάρχουν δασικές εκτάσεις, γεγονός που θα αποτρέψει και τη συγκρότηση μιας μοναστικής κοινότητας.

Στη νέα του «στέγη», σύμφωνα με eleftherostypos.gr ο παπα-Δημήτρης θα ελέγχεται, κάτω από ένα ιδιαίτερα αυστηρό πλαίσιο κανόνων. Αυτό φέρεται να είπε, άλλωστε, και ο ίδιος ο κ. Ιερώνυμος κατά τις συναντήσεις που είχαν το διάστημα αυτό. Πάντως, όσον αφορά στη διορία των πέντε ημερών που ακούγεται ότι δόθηκε στον Λουπασάκη να φύγει από τους Αγίους Ισιδώρους, ως φαίνεται αυτό δεν ισχύει, καθώς για να ανακαινιστεί το ησυχαστήριο απαιτείται χρόνος.

Σε κάθε περίπτωση, η λύση του ζητήματος δεν ήταν και δεν είναι εύκολη για τον κ. Ιερώνυμο, που όπως είπε και σε συνέντευξή του βλέπει πατερικά το ζήτημα, προσθέτοντας, ωστόσο, σε ό,τι αφορά το σταυρό που έχει στην κατοχή του ο Λουπασάκης ότι δεν θα του επιτραπεί να χρησιμοποιείται και πως θα τοποθετηθεί σε προθήκη για να «μην επιτρέπεται η εργαλειοποίησή του», και όποιος επιθυμεί θα τον προσκυνά. Και επιπλέον δεν είναι εύκολη, διότι ο π. Δημήτριος στα χρόνια που ιερουργεί στους Αγίους Ισιδώρους έχει αποκτήσει μια μεγάλη ομάδα υποστηρικτών, οι οποίοι αντιδρούν σε οποιαδήποτε «ποινή» εναντίον του.

Πάντως, ο ιερέας πρόσφατα εμφανίστηκε αποφασισμένος να μη φύγει από τον Λυκαβηττό.

«Ο Θεός να είναι πάντα μαζί μας. Πάντα μαζί στους Αγίους Ισιδώρους. Εδώ, όλη η παρέα μαζί, εκτελούμε τις Θείες Λειτουργίες. Η χάρη του Θεού να σας δίνει πάντα ευλογία και εμείς θα είμαστε εδώ να λειτουργούμε απλά, σεμνά και ταπεινά, όπως εδώ και 22 χρόνια στους Αγίους Ισιδώρους. Σας ευχαριστούμε για την αγάπη σας, τη στήριξή σας, τις ευχές σας. Σας ευχαριστώ για τα μηνύματά σας, που είναι χιλιάδες, εκατοντάδες», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς τους πιστούς. Ωστόσο, εκκλησιαστικοί κύκλοι θεωρούν βέβαιο το γεγονός ότι τελικά θα υπακούσει στον Αρχιεπίσκοπο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr