Αγρια κόντρα στον «αέρα» του MEGA, ανάμεσα σε Παγώνη και ανεμβολίαστο διαιτολόγο: «Θα τρελαθούμε πρωί πρωί, δεν είστε ιατρός»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρια κόντρα στον «αέρα» του MEGA, ανάμεσα σε Παγώνη και ανεμβολίαστο διαιτολόγο: «Θα τρελαθούμε πρωί πρωί, δεν είστε ιατρός»

Άγρια κόντρα ξέσπασε, ζωντανά, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ανάμεσα σε έναν ανεμβολίαστο κλινικό διαιτολόγο και την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Άγρια κόντρα ξέσπασε, ζωντανά, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ανάμεσα σε έναν ανεμβολίαστο κλινικό διαιτολόγο και την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Ο κ. Αντώνης Πουλτουρτζίδης έσπευσε να παραθέσει τους λόγους για τους οποίους είναι κατά του εμβολίου του κορωνοϊού, λέγοντας πως όταν ξεκίνησε η πανδημία «υπήρχε ο βομβαρδισμός των ανθρώπων για την ατομική τους ευθύνη, εν μέσω βουλευτικής ασυλίας, και στη συνέχεια προέκυψε ένα ιατρικό ακαταδίωκτο, το οποίο δεν συνάδει με την όλη προσπάθεια που στήθηκε. Αν είναι κάτι που είναι ασφαλές δεν έπρεπε να υπάρχει ακαταδίωκτο».

Ο διαιτολόγος στη συνέχεια είπε πως «όταν τα εμβόλια βγαίνουν στη δοκιμή θα έπρεπε να κρατείται η κίτρινη κάρτα και κατόπιν να πιστοποιείται το γεγονός ότι αυτό το φάρμακο πράττει αυτό που αναζητώ, όπως δηλαδή τα αντισώματα. Οι δύο λέξεις που αυτή τη στιγμή φοβίζουν την κοινωνία και την απομακρύνουν είναι κίτρινη κάρτα και πιστοποιητικό αντισωμάτων, που πηγάζουν από το ιατρικό ακαταδίωκτο».

Η «έκρηξη» της Ματίνας Παγώνη: Δεν είστε ιατρός, δεν έχετε δει ασθενείς με COVID

Σε εκείνο το σημείο, ο Αντώνης Πουλτουρτζίδης, υιοθετώντας τη γνωστή πλέον επιχειρηματολογία των αντιεμβολιαστών, χαρακτήρισε fake news το γεγονός ότι το εμβόλιο έχει αδειοδοτηθεί. Η Ματίνα Παγώνη ζήτησε τον λόγο και είπε ότι «σέβομαι τις προσωπικές απόψεις, αλλά δεν μιλάμε με προσωπικές απόψεις στην επιστήμη. Μιλάμε με δεδομένα επιστημονικά, μελέτες και φάσεις. Εμβόλια και φάρμακα περνούν από μελέτες. Όταν έχει περάσει στην τρίτη φάση όπου φαίνονται παρενέργειες και ό,τι άλλο για να ληφθεί η τελική απόφαση, νομίζω ότι οι προσωπικές απόψεις δεν έχουν καμία σχέση».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ έκανε λόγο για γενικότητες και σημείωσε:

«Η άποψή μου η προσωπική δεν έχει καμία σχέση. Μελέτες εκατομμυρίων ανθρώπων, εμβολιασμοί εκατομμυρίων ανθρώπων, μελέτες για παρενέργειες. Όποιος μπει θα βρει τις μελέτες. Γενικότητες χωρίς ειδικότητες δεν μπορούν να λέγονται. Το εμβόλιο έχει περάσει τις φάσεις, έχει εγκριθεί, έχουμε στα χέρια μας ποιες είναι οι παρενέργειες από το εμβόλιο και τι συμβαίνει σε όποιον δεν κάνει το εμβόλιο. Και το τι συμβαίνει στα διάφορα όργανα, τους πνεύμονες, την καρδιά, τον εγκέφαλο. Και συγγνώμη, αλλά από τα χέρια μας έχει περάσει τόσος κόσμος με COVID. Η δική μου άποψη μετράει και όχι η δική σας, δεν είστε ιατρός, δεν έχετε σχέση με τους ασθενείς μπροστά σας. Άλλο να έχεις τον άρρωστο μπροστά σου και άλλο να κάθεσαι σε ένα γραφείο και να λες την άποψή σου».

Η κυρία Παγώνη στη συνέχεια είπε ότι «αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ.: οι ανεμβολίαστοι) όχι μόνο περνούν και φτάνουν σε ΜΕΘ, αλλά ένα 10% συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται στα ιατρεία με long COVID και ακτινολογικά ευρήματα για μια ζωή».

«Θα τρελαθούμε εδώ, πρωί πρωί»

Απαντώντας, ο κ. Πουλτουρτζίδης είπε ότι «πιστέψτε με ότι αν αποδεχτώ να κάνω το εμβόλιο, αν πειστώ, να είστε σίγουροι ότι θα το αποδεχτεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Θα εμβολιαστώ μπροστά στην κάμερα εφόσον κρατηθεί η κίτρινη κάρτα και μετά την ιατρική πράξη πιστοποιούνται τα αντισώματα έναντι του κορωνοϊού». Αμέσως μετά, ο αντιεμβολιαστής διαιτολόγος υποστήριξε ότι τα εμβόλια δεν κάνουν αντισώματα σε ανοσοκατασταλμένους ή άτομα που κάνουν χημειοθεραπεία, με τη Ματίνα Παγώνη να βάζει για μια ακόμη φορά τα πράγματα στη θέση τους:

«Όλα αυτά τα έχουμε απαντήσει. Στις ομάδες που αναφέρετε βεβαίως δεν θα έχει 90% αποτελεσματικότητα το εμβόλιο. Γι’ αυτό και οι πρώτοι που πάνε να εμβολιαστούν με τρίτη δόση είναι αυτοί. Αν δεν παρακολουθείτε τα επιστημονικά δεδομένα, τι να σας κάνω τώρα. Θα τρελαθούμε εδώ πρωί πρωί», ανέφερε καταλήγοντας η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr