Αγριογούρουνο μπήκε σε πόλη και έψαχνε για τροφή σε γειτονιά – Δείτε το βίντεο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγριογούρουνο μπήκε σε πόλη και έψαχνε για τροφή σε γειτονιά – Δείτε το βίντεο

Ένα μεγαλόσωμο αγριογούρουνο όχι μόνο μπήκε σε κατοικημένη περιοχή, αλλά έφτασε σε μια πολυσύχναστη γειτονιά στα Γιάννενα, ένας οδηγός που περνούσε κατέγραψε τις εικόνες.

Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα όταν ξαφνικά κάτοικος της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη πάνω από τη Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Γιάννενα, είδε κάτι να πλησιάζει προς το σπίτι του. Όταν πλησίασε κοντά αντιλήφθηκε προς επρόκειτο για αγριογούρουνο. Δίχως να χάσει την ψυχραιμία του μπήκε στο αυτοκίνητό του για να το απομακρύνει από το σημείο πριν προκαλέσει κάποια ζημιά.

Το αγριογούρουνο τελικά λόγω της ανθρώπινης παρουσίας όπως είπε ο κάτοικος τράπηκε σε φυγή. Όπως ήταν αναμενόμενο η παρουσία του ζώου μέσα σε κατοικημένη περιοχή αναστάτωσε τη γειτονιά ενώ σήμερα ειδοποιήθηκε από κατοίκους η Αστυνομία η οποία τους παρέπεμψε στο δασαρχείο.

Ο πληθυσμός των αγριογούρουνων ως γνωστόν έχει αυξηθεί πολύ συνολικά στη χώρα και θεωρείται σοβαρό πρόβλημα για τις αγροτικές περιοχές όπου υπάρχουν καλλιέργειες με τα ζώα να προκαλούν ζημιές στο πλαίσιο αναζήτησης τροφής.

Το τελευταίο ωστόσο διάστημα τα αγριογούρουνα αναζητούν τροφή ακόμα και μέσα σε πόλεις αναστατώνοντας τους κατοίκους ενώ η παρουσία τους κρύβει κινδύνους για την πρόκληση και τροχαίων ατυχημάτων εντός του αστικού ιστού.

Όσο για τους κατοίκους αναρωτιούνται πως βρίσκονται τα ζώα αυτά σε γειτονιές πόλεων, όπως συνέβη και χθες το βράδυ με τους κατοίκους επί της Γρηγορίου Λαμπράκη στα Γιάννενα.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr