Άγριος καβγάς Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου στη δίκη: «Για τα παιδιά που δολοφόνησες εσύ;»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγριος καβγάς Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου στη δίκη: «Για τα παιδιά που δολοφόνησες εσύ;»

Με την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη ξεκίνησε επί της ουσίας η δεύτερη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, Μαλένας και Ίριδας.

Ο πρώην σύζυγος της κατηγορούμενης κατέθετε επί σχεδόν ένα τετράωρο και μίλησε αναλυτικά τόσο για τις σχέσεις του ζεύγους όσο και για τους θανάτους των τριών παιδιών τους.

Στη λήξη της σημερινής συνεδρίασης σημειώθηκε θερμό επεισόδιο μεταξύ των δύο, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να φωνάζει «δεν θα ξαναπιάσεις τα παιδιά στο στόμα σου. Παιχνίδι με τους δημοσιογράφους θέλεις», και τον Μάνο Δασκαλάκη να απαντά «για ποια παιδιά λες, για τα παιδιά που δολοφόνησες εσύ; Θα σου γ@@@@@ ό,τι έχεις και δεν έχεις».

Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη

Ο Μάνος Δασκαλάκης ξεκίνησε να μιλά για τη γνωριμία του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου και την απόφασή τους να προχωρήσουν στη δημιουργία οικογένειας.

«Γνωριστήκαμε σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ήμουν 20 στα 21, εκείνη στα 23-24. Μέσα σε ένα μήνα αποφασίσαμε να κάνουμε παιδί. Μένει έγκυος στην Τζωρτζίνα.

Από το συγγενικό περιβάλλον της κατηγορούμενης υπήρχαν αντιρρήσεις, τότε ήμουν διανομέας, είναι λογικό να ήθελαν κάτι καλύτερο για την κόρη της.

Εμείς το θέλαμε πάρα πολύ το παιδί. Και οι δικοί μου μού έλεγαν ότι ήμουν πάρα πολύ μικρός. Η εγκυμοσύνη προχώρησε πολύ καλά, η σχέση μας ήταν άψογη. Αργότερα αποφασίσαμε να κάνουμε και τη Μαλένα», περιέγραψε στο δικαστήριο.

Όπως σημείωσε, όταν γεννήθηκε η Μαλένα η συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν διαφορετική σε σχέση με τη γέννηση της Τζωρτζίνας, όμως πολύ γρήγορα επανήλθε.

«Ήταν λίγο απόμακρη τις πρώτες ημέρες με τη Μαλένα. Φαινόταν στο πρόσωπό της μια αποστασιοποίηση. Μιλήσαμε με τους γιατρούς, αν είχε κάποια κατάθλιψη, και μας είπαν, αν συνεχιστεί, να το παρακολουθήσουμε. Ξεπεράστηκε δύο μέρες μετά, που γυρίσαμε στο σπίτι», σημείωσε.

«Έδειχνε άψογη μητέρα, είχε εμμονική ζήλια»

Όταν ο μάρτυρας ρωτήθηκε για το πώς ήταν η κατηγορούμενη ως μητέρα, τη χαρακτήρισε άψογη. «Αυτό που μας έδινε να καταλάβουμε ήταν πως ήταν άψογη. Τα παιδιά ήταν πάντα περιποιημένα, δεν είχαν ούτε έναν λεκέ πάνω τους, το σπίτι περιποιημένο. Η σχέση μας κανονική», υποστήριξε.

Στη συνέχεια, μίλησε για τη σχέση του ζεύγους και αναφέρθηκε σε μια εξωσυζυγική του σχέση. Όπως τόνισε, εκ των υστέρων κατάλαβε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε μια εμμονική ζήλια στο πρόσωπό του.

«Το 2018 έκανα μια επιπολαιότητα, ξεκίνησα μια σχέση, γνώρισα μια κοπέλα και ενθουσιάστηκα. Το έμαθε, ήταν σε πολύ ήρεμη κατάσταση. Μου έλεγε από την αρχή της σχέσης μας ότι, επειδή ήμουν μικρός, θα έκανα επιπολαιότητες.

Μιλήσαμε στο τηλέφωνο, της είπα ότι εγώ στη θέση της δεν θα το συγχωρούσα και πως αν γυρίσω σπίτι θα ήθελα να μη χαλάσει η οικογένεια. Δεν υπήρξε άλλη αντίδραση. Πολλές φορές ερχόταν όμως το θέμα στην επιφάνεια, σε στιγμές ζήλιας. Όταν έβγαινα με φίλους μου, π.χ., έλεγε να μην έχουμε πάλι τα ίδια.

Τότε το έβλεπα έτσι, τώρα που τα σκέφτηκα αλλιώς και έχει γίνει και η άλλη δίκη, καταλαβαίνω πως ήταν εμμονική ζήλια», ανέφερε.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τον Μάνο Δασκαλάκη να περιγράψει τη σχέση και τις αντιθέσεις του ζεύγους.

«Ήμασταν πολύ έντονοι και οξύθυμοι χαρακτήρες, στους τσακωμούς το τερματίζαμε, φτάναμε λεκτικά στο χωρισμό για ασήμαντες αφορμές. Τώρα τα χαρακτηρίζω παιδιαρίσματα. Πέντε-έξι φορές στα 9 χρόνια φτάσαμε στο ”χωρίζουμε”. Καβγαδίζαμε με μηνύματα, γύριζα σπίτι και ήμασταν μια χαρά, όλα ηρεμούσαν. Η σχέση μας με τα παιδιά, σαν γονείς, πάρα πολύ καλή, στο μεταξύ μας υπήρχε μια μόνιμη, έντονη διαμάχη, που κατέληγε στην ένωση. Σοβαρά να χωρίσουμε τέθηκε μόνο μετά την Ίριδα. Φτάσαμε στον χωρισμό δύο φορές, τον Γενάρη του ’22 και η άλλη το ’19-’20, δεν θυμάμαι ακριβώς το λόγο», ήταν η απάντηση του Μάνου Δασκαλάκη.

Η ασθένεια της Μαλένας

Ο μάρτυρας μίλησε εκτενώς για την ασθένεια της Μαλένας.
Όπως είπε, ένα μικρό καρούμπαλο τους θορύβησε και τελικά έμαθαν από τους γιατρούς ότι το κοριτσάκι είχε λευχαιμία.

«Τον Μάρτιο του ’19 βλέπουμε ένα καρουμπαλάκι, ένα πρήξιμο και νομίσαμε ότι κάτι την τσίμπησε στον ύπνο. Ενημερώσαμε τη γιατρό, μας έδωσε μια αγωγή για 10 μέρες, αλλά δεν έφευγε το πρήξιμο. Μετά μας έγραψε εξετάσεις και για καρκινικούς δείκτες.

Πήγαμε στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, το παιδί πέρασε από όλες τις εξετάσεις. Φάνηκαν κάτι όζοι και πήγαμε στο Ελπίς για λήψη μυελού. Μας ανακοίνωσαν ότι το παιδί έχει λευχαιμία. Εκείνη τη στιγμή καταρρέεις, κλαίγαμε και οι δύο.

Μας εξήγησαν ότι είναι άκρως ιάσιμη και πως το παιδί 1.000.000% θα γίνει καλά και πως θα πρέπει να μείνει 8 μήνες στο νοσοκομείο για ακτινοβολίες και μετά να παρακολουθείται για 2 χρόνια και πως σε 5 χρόνια θα ξέρουμε αν είναι καθαρό», είπε στο δικαστήριο.

Στη συνέχεια περίεγραψε ένα επεισόδιο κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης, κατά την οποία το παιδί αντέδρασε έντονα. «Μια μέρα έπρεπε να της βάλουν ένα φάρμακο και θα έπρεπε να καθίσει ανάποδα 20 λεπτά και της έκαναν μια μέθη, της έδωσαν μια ουσία και της βγήκε μια υπερένταση και δεν μπόρεσαν να την κρατήσουν οι γιατροί. Χτυπιόταν, δεν ήθελε να συνεργαστεί. Οι γιατροί μας είπαν πως η κορτιζόνη ή η μέθη μπορεί να προκαλέσει υπερένταση.Μετά από αυτό τις επόμενες ημέρες άρχισε να έχει περίεργα ξεσπάσματα, πχ να πετάει τα παζλ και μετά ζητούσε συγγνώμη, είχε επίγνωση του τι έκανε. Ο ψυχολόγος δεν μας είπε κάτι», περίεγραψε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Ο θάνατος του κοριτσιού

Ο Μάνος Δασκαλάκης περιέγραψε τα όσα συνέβησαν στις 13 Απριλίου, όταν το κοριτσάκι κατέληξε ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ελπίς. Μία ημέρα πριν είχε υποβληθεί στην πρώτη χημειοθεραπεία.

Όπως είπε τη μοιραία ημέρα είχε έναν φορτισμένο διάλογο με την Ρούλα Πισπιρίγκου, επειδή ήθελε να φύγει για μερικές ώρες για να πλυθεί και να ξυριστεί. «Κάναμε μια φορτισμένη κουβέντα, να φύγω, να πάω σπίτι να ξυριστώ. Δεν έπρεπε να υπάρχουν μικρόβια μας είχαν πει οι γιατροί. Δεν θυμάμαι τι ώρα έφυγα, αλλά θυμάμαι με ακρίβεια τι ώρα με πήρε να μου πει για το παιδί.

Είχε προηγηθεί μια συζήτηση πριν από λίγες ημέρες να γυρίσω στην Πάτρα, να δουλέψω, να είμαι κοντά στην Τζωρτζίνα και να ανεβαίνω ΣΚ στην Αθήνα. Ήταν αρνητική. Είπε ότι μπορώ να πάρω ταμείο ανεργίας για ένα χρόνο και να ερχόμασταν Αθήνα. Η συζήτηση έγινε σε ήρεμο κλίμα και πάντα σε όλες τις διαφωνίες προτεραιότητα ήταν τα παιδιά μας», υποστήριξε ο μάρτυρας.

Το απόγευμα της μοιραίας ημέρας ενώ είχε πάει στο σπίτι της θείας του στο Ολυμπιακό χωριό, του τηλεφώνησε η Ρούλα Πισπιρίγκου και του είπε ότι κάτι έπαθε το κορίτσι. «Γύρω στις 4:30-5:00 δέχομαι ένα τηλέφωνο στο κινητό μου, ήμουν στον καναπέ, δεν είχα προλάβει ούτε να ξυριστώ ούτε να φάω. Ήταν μπροστά η θεία μου.

Το σηκώνω και μου λέει το παιδί έμεινε, έχω φωνάξει τους γιατρούς. Ήταν ταραγμένη, έτρεμε η φωνή της. Μπαίνω στο αμάξι ανάβω τα αλάρμ και πήγα αμέσως στο νοσοκομείο. Στη διαδρομή την πήρα δυο – τρία τηλέφωνα. Μου είπε «δεν ξέρω τι έγινε, είναι μέσα οι γιατροί». Παρακαλούσα το Θεό να είναι το παιδί καλά.

«Μου έλεγε ότι δεν λειτουργούν τα μηχανήματα και πως τα αλλάζουν οι γιατροί», στο άλλο τηλεφώνημα ότι του κάνουν κάρπα. Φτάνω στο νοσοκομείο, τη βλέπω ήταν σοκαρισμένη. Μου είπε, «είναι οι γιατροί μέσα». Βγαίνει ο γιατρός, μας δίνει να καταλάβουμε ότι το παιδί δεν επανέρχεται, του λέω να μπει μέσα και να ξαναπροσπαθήσει.

Εγώ άρχισα να φωνάζω, δεν θυμάμαι το λόγο», είπε ο Μάνος Δασκαλάκης περιγράφοντας τις τραγικές στιγμές.

Υποστήριξε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου αντέδρασε όταν πληροφορήθηκε ότι θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή: «Είχε έντονη αντίδραση η κ.κατηγορούμενη, λέει «όχι δε θα μου χαρακώσετε το παιδί. Είχα κι άλλους γύρω μου. Της απάντησαν ότι το παιδί θα είναι μια χαρά».

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στο πώς του περιέγραψε η κατηγορούμενη τις τελευταίες στιγμές του παιδιού. «Μου είπε «άκουσα το παιδί να βγάζει μια κραυγή, ένα «ααα», τινάχτηκε και έπεσε πίσω στο κρεβάτι και αμέσως έτρεξα να ειδοποιήσω τους γιατρούς».

Μου είπε ότι έτρεξε στο γραφείο των νοσηλευτών δεν τις βρήκε πήγε σε ένα άλλο γραφείο και όταν γύρισαν στο δωμάτιο είδε μια νοσηλεύτρια να κοιτά το παιδί και της είπε «ενεργοποιήσου, τι κοιτάς;» και πως μετά ήρθαν οι γιατροί και χαλούσαν τα οξύμετρα».

Ο Μάνος Δασκαλάκης υποστήριξε ότι εμπιστευόταν απόλυτα την πρώην σύζυγό του. «Ό,τι μου έλεγε το πίστευα, της είχα τυφλή εμπιστοσύνη. Τότε πρώτο μου μέλημα ήταν η Τζωρτζίνα, πώς θα επανέλθει σε μία κανονικότητα από το χαμό της αδελφής του, τη δολοφονία της αδελφής του.

Ο θάνατος της Ίριδας

Στη συνέχεια ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε στη γέννηση της Ίριδας, παρά τα προβλήματα στη σχέση του ζεύγους. «Η Τζωρτζίνα μας ζήτησε αδελφάκι. Το συζητήσαμε με την κατηγορούμενη, εγώ δεν ήμουν θετικός. Ήταν η πρώτη φορά που σκεφτόμασταν σοβαρά τον χωρισμό. Ήταν τέλη του 2019. Είχα φτάσει σε αδιέξοδο.

Κάθε φορά που μίλαγα για χωρισμό έκανε τα αδύνατα δυνατά να μην γίνει αυτό. Πάντα κάτι έβρισκε. Δηλαδή «λιποθύμησα, πάω στο νοσοκομείο»…

«Μετά την απώλεια της Μαλένας, χάνω κι εσένα», μου έλεγε με μηνύματα. Μπορεί να ήμουν στα όριά μου αλλά έπρεπε να διαχειριστώ το παιδί μου. Μου έστελνε μηνύματα «δεν θα ξαναδείς το παιδί» και έκανα πίσω, είχε βρει τα κουμπιά μου», υποστήριξε.

Στη συνέχεια ο Μάνος Δασκαλάκης μίλησε εκτενώς για τις συνθήκες θανάτου του μόλις έξι μηνών βρέφους, της Ίριδας. Όπως είπε τρεις-τέσσερις ημέρες πριν το θάνατο του βρέφους το ζευγάρι είχε τσακωθεί, επειδή όπως είπε κατάλαβε ότι υπήρχε άλλος άνδρας στη ζωή της. «Μου παραδέχθηκε ότι έχει βρεθεί με αυτόν που υποψιαζόμουν. Εκείνη την ώρα άρχισε να επιτίθεται και πήγε να με τραβήξει και της είπα μπροστά στο παιδί να μην φωνάζει. Της λέω φεύγω, μου λέει ότι θα πάρει την αστυνομία για εγκατάλειψη συζυγικής στέγης. Είναι η πρώτη φορά και η τελευταία που τη χαστούκισα. Ξέσπασε, μου λέει «τώρα θα δεις τι θα γίνει» και πως αν φύγω δεν θα ξαναδώ το παιδί.

Έφυγα, πήγα στον πατέρα μου, την επομένη πήγα να πάρω ρούχα, εκεί ήταν οι δικοί της ένα θέατρο του παραλόγου… Είχαν κάτσει στην πόρτα και χειροκροτούσαν, το παιδί ήταν εκεί..», είπε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Όπως περιέγραψε ο μάρτυρας στις 21/3/21 έλαβε ένα τηλεφώνημα από την αδελφή της κατηγορουμένης, τη Δήμητρα.

«Μου λέει ότι η μπέμπα δεν αναπνέει. Τρέχω με το αυτοκίνητο, μπαίνω στο σπίτι, βλέπω την Τζωρτζίνα, τη Δήμητρα και βλέπω την κατηγορουμένη να κάνει κάρπα στο παιδί. Σάστισα, έπεσα στα γόνατα και δεν ήξερα τι να κάνω. Της έπιασα το χεράκι της και το ποδαράκι της το οποίο ήταν παγωμένο. Ρώτησα αν ειδοποίησαν ασθενοφόρο, μου είπαν, ναι. Η κατηγορούμενη έλεγε «όχι Θεέ μου μην το κάνεις αυτό»…», είπε εμφανώς φορτισμένος.

Συνέχισε να περιγράφει τι συνέβη στο νοσοκομείο, όταν οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι το παιδί είχε καταλήξει. «Η κατηγορούμενη ήταν απλώς σαστισμένη μέχρι εκείνη την ώρα κι εγώ να προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι το παιδί μου έφευγε από τη ζωή. Εγώ ήμουν σοκαρισμένος, αυτή με γουρλωμένα μάτια, όχι όπως ήταν στη Μαλένα που έκλαιγε και ωρυόταν. Δεν μπορώ να πιστέψω τι έζησα με αυτή τη γυναίκα. Κάθισε από πάνω από το παιδί, έκλαιγε, όχι όπως στη Μαλένα, έκανε πως λιποθύμησε, λύγισε τα πόδια της, μας παίρνουν οι γιατροί, μας πάνε στο διπλανό δωμάτιο. Ήταν στην ίδια κατάσταση, έδειχνε σοκαρισμένη, αλλά ούτε ότι σπαράζει. Εγώ από όσα θυμάμαι δεν σταμάτησα να κλαίω, μου έλεγε «σταμάτα μην πάθεις τίποτα». Ήρθαν αστυνομικοί, μας είπαν ότι θα κάνουν αυτοψία χώρου και να μην πειράξουμε τίποτα, γιατί έτσι προβλέπεται», ανέφερε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Όπως κατέθεσε, άρχισε να ρωτά την αδελφή της κατηγορούμενης τι συνέβη στο βρέφος: «Μου είπε η αδελφή της ότι πήγε να πάρει αγκαλιά το παιδί για να το ταΐσουν φρουτόκρεμα και πως το παιδί «λύθηκε» στην αγκαλιά της. Στο σπίτι η κατηγορούμενη σπάραξε στην κούνια, δεν έκλαψε απλά.

Τα κλάματα του Δασκαλάκη

Τότε είδα το πανάκι της μικρής, μου έκανε εντύπωση γιατί είχε κάποιες κηλίδες, ήταν χωμένο στην άκρη ανάμεσα στο στρώμα και στα κάγκελα στο ύψος του χεριού της μπέμπας δεξιά. Το παίρνω, το μυρίζω, ήταν κολλώδες και υγρό. Αναρωτήθηκα τι έγινε, κοίταξα το φορμάκι και τα σεντόνια. «Αίμα είναι;», ρώτησα. Είπα στη Δήμητρα να το πάει στο τμήμα που θα έδινε κατάθεση. Αυτό το πανάκι ήταν από εκείνα που είχε το παιδί για να κοιμάται».

Ο Μάνος Δασκαλάκης ξέσπασε σε κλάματα όταν περιέγραψε το επεισόδιο της πρώτης ανακοπής της Τζωρτζίνας που την άφησε τετραπληγική.

Τον Ιανουάριο του 2022 όπως υποστήριξε συζήτησε με την κατηγορούμενη πως η σχέση μεταξύ τους δεν προχωρά, αλλά θα πρέπει να είναι καλά μεταξύ τους για το παιδί. «Ξανάζησα ό,τι με τη Μαλένα, με τη διαφορά ότι ήμουν σε λεωφορείο και όχι στο αυτοκίνητό μου. Με πήρε και μου είπε ότι το παιδί δεν είναι καλά…».

Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη θα συνεχιστεί στις 22 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr