Αγρότες: Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση με Γεωργαντά – «Απαντάμε με μπλόκα»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρότες: Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση με Γεωργαντά – «Απαντάμε με μπλόκα»

Δεν έβγαλε αποτέλεσμα η σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας των αγροτών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης είχε εξαμελής αντιπροσωπεία των αγροτών της Καρδίτσας που έστησαν μπλόκο σε επαρχιακό δρόμο, παράλληλα του κόμβου της Ε-65, η οποία ωστόσο δεν απέφερε καρπούς.

Ο επικεφαλής των αγροτών και Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, κ Κώστας Τζέλλας μίιλησε στην ΕΡΤ, όπου τόνισε πως, στα βασικά αιτήματα που έχουν να κάνουν με το κόστος παραγωγής και τα οποία έθεσαν στον υπουργό και στους συνεργάτες του δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αφορολόγητο πετρέλαιο και πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα, όσον αφορά τις χαμηλές τιμές του βαμβακιού από την πλευρά του υπουργείου έγινε λόγος για χρηματιστηριακό προϊόν, για τον ΕΛΓΑ ειπώθηκε ότι θα γίνουν αλλαγές και θα υπάρξουν αυξομειώσεις στα ασφάλιστρα ανά περιοχή με βάση το ύψος των ζημιών, ενώ για τη νέα ΚΑΠ ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα γίνει μια ημερίδα στην Καρδίτσα στις αρχές του 2023 για να υπάρξει αναλυτικότερη ενημέρωση των αγροτών.

Η αντιπροσωπεία θα επιστρέψει στην Καρδίτσα και θα ενημερώσει τους αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο, ενώ πλέον το βλέμμα στρέφεται στη Νίκαια Λάρισας όπου στις 8 του Γενάρη θα γίνει σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

«Το είπαμε στον υπουργό, τα 200 τρακτέρ που βρίσκονται σήμερα στην Καρδίτσα, θα γίνουν πολύ περισσότερα και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην αναλγησία της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματά μας θα απαντήσουμε με τρακτέρ στους δρόμους της Ελλάδας», είπε ο κ. Τζέλλας

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr