Αγρότες: Η έκκληση του 9χρονου διαδηλωτή – «Δεν θέλω να φύγω από την πατρίδα μου»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρότες: Η έκκληση του 9χρονου διαδηλωτή – «Δεν θέλω να φύγω από την πατρίδα μου»

Ένας μικρός βοσκός στα μπλόκα.

Στο μπλόκο των αγροτών των Τρικάλων ο Δημήτρης είναι ο μικρότερος διαδηλωτής. Μεγάλωσε στο Ζάρκο και σήμερα είναι 9 ετών. Σε αντίθεση με τους περισσότερους συνομήλικούς του που έχουν παιχνίδια και τάμπλετ στα χέρια εκείνος με μία γκλίτσα διαμαρτύρεται για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων και απευθύνει έκκληση στον πρωθυπουργό για να λυθούν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

«Βοηθάω τον παππού μου γιατί ο μπαμπάς μου είναι στα τσιμέντα. Πολύ δύσκολη δουλειά, δεν έχουμε να πληρώσουμε και θέλουμε λεφτά», λέει στο STAR ο μικρός Δημήτρης.

«Τα ζώα μου πεινάνε, δεν έχουν να φάνε και θέλουμε να φύγουν αυτά τα αγριογούρουνα, να μην μας έρχονται στα καλαμπόκια για να τελειώσει αυτό το πρόβλημα», συμπληρώνει.

Μάλιστα ο 9χρονος απευθύνει έκκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας: «Καλώ τον κύριο Πρωθυπουργό, τον κύριο Μητσοτάκη να έρθει εδώ πέρα επειδή εδώ έχουμε τα προβλήματά μας και εγώ δεν θέλω να φύγω από εδώ, από την πατρίδα μου».

Τα όνειρα του μικρού Δημήτρη τσακίζονται όταν επιστρέφει σπίτι. Ο ίδιος κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει όμως τα χρέη, οι φόροι , οι καταστροφές από φυσικά φαινόμενα και τα λειτουργικά έξοδα κτηνοτρόφων και αγροτών θέλουν στοχευμένες παρεμβάσεις.

«Ο εγγονός μου προβληματίζεται πολύ και μου έχει πει πολλές φορές να πάμε μέσα, στον Πρωθυπουργό, να του μιλήσει», λέει ο παππούς του Δημήτρη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr