ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίγινα: Το νησί που βάζει «φωτιά» στον Σεπτέμβριο

Αίγινα: Το νησί που βάζει «φωτιά» στον Σεπτέμβριο

Το φεστιβάλ που γίνεται αφορμή για την τέλεια μονοήμερη.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του evima.gr στην Google

Ο Σεπτέμβριος μπορεί να σηματοδοτεί το πέρασμα στο φθινόπωρο, όμως οι κοντινές αποδράσεις συνεχίζονται. Αυτό το Σαββατοκύριακο, η Αίγινα έχει την τιμητική της, καθώς πραγματοποιείται μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις του νησιού, το Aegina Fistiki Fest.

Από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, η Αίγινα κινείται στους ρυθμούς της μεγάλης γιορτής του φιστικιού, ενός προϊόντος που αποτελεί σήμα κατατεθέν του νησιού και έχει χαρακτηριστεί ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.

Γεύσεις, περίπτερα και εκδηλώσεις δίπλα στη θάλασσα

Το λιμάνι και η παραλιακή ζώνη αποτελούν το επίκεντρο των εκδηλώσεων. Η εμπορική και αγροτική έκθεση φιλοξενεί παραγωγούς και τοπικούς δημιουργούς, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν το φιστίκι Αιγίνης σε πολλές διαφορετικές εκδοχές.

Από φρέσκο και καβουρδισμένο φιστίκι μέχρι γλυκά, παγωτά και αλμυρές δημιουργίες, οι επιλογές είναι πολλές, ενώ δεν λείπουν τα τοπικά προϊόντα και οι γεύσεις της Αίγινας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παράλληλα μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες, με γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ξεχωρίζουν το μεγάλο πάρτι με επιτυχίες των δεκαετιών του ’80 και του ’90 με τους Πωλίνα, Κώστα Μπίγαλη, Σοφία Βόσσου και Μαντώ, η εμφάνιση της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, καθώς και το closing party με τους Trashformers.

Βόλτα στη Χώρα και στα ιστορικά σημεία

Η Αίγινα, όμως, δεν περιορίζεται στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ. Η πόλη προσφέρεται για περπάτημα, με τα νεοκλασικά κτίρια και τα χρωματιστά σπίτια να δημιουργούν ένα ιδιαίτερο σκηνικό δίπλα στη θάλασσα.

Μία από τις στάσεις που αξίζει να κάνετε είναι στον λόφο της Κολώνας, δίπλα στο λιμάνι, όπου βρίσκονται τα κατάλοιπα του αρχαίου ναού του Απόλλωνα και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Στη συνέχεια, η διαδρομή μπορεί να συνεχιστεί προς τον Ενετικό Πύργο του Μάρκελλου και το Κυβερνείο του Ιωάννη Καποδίστρια, δύο σημεία με ιδιαίτερη ιστορική σημασία για το νησί.

Για μια πιο χαλαρή στάση, τα παραδοσιακά καφενεία, τα ουζερί και τα καταστήματα της παραλιακής προσφέρονται για φαγητό και καφέ, ενώ φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ένα γλυκό με φιστίκι Αιγίνης.

Και για όσους θέλουν μία τελευταία βουτιά

Ο καλός καιρός μπορεί να γίνει η αφορμή για μία από τις τελευταίες βουτιές του καλοκαιριού. Κοντά στη Χώρα βρίσκονται η Παναγίτσα και η Αύρα, ενώ λίγο πιο έξω ο Μαραθώνας αποτελεί επιλογή για όσους αναζητούν πιο οργανωμένη παραλία και ήρεμα, ρηχά νερά.

Μία ακόμη στάση που αξίζει είναι η Πέρδικα, το γραφικό ψαροχώρι στη νότια πλευρά της Αίγινας. Από εκεί μπορείτε να μεταβείτε με βάρκα στη Μονή, το μικρό ακατοίκητο νησί με τα γαλαζοπράσινα νερά και τα ελάφια και παγώνια που κυκλοφορούν ελεύθερα.

Κοντά στην Πέρδικα βρίσκεται και η παραλία Σαρπά, μία ακόμη επιλογή για όσους θέλουν να συνδυάσουν την εκδρομή με θάλασσα.

Έτσι, ακόμη και χωρίς διαμονή στο νησί, μία μονοήμερη απόδραση από τον Πειραιά μπορεί να συνδυάσει γεύσεις, μουσική, βόλτες, ιστορία και… άρωμα Αιγίνης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr