Αιγύπτιος θαυμαστής της Χαμάς που διαμένει στην Κρήτη προέτρεπε σε πράξεις βίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιγύπτιος θαυμαστής της Χαμάς που διαμένει στην Κρήτη προέτρεπε σε πράξεις βίας

Δικογραφία εις βάρος ενός 39χρονου Αιγύπτιου, που προέτρεπε σε πράξεις βίας εναντίον Ισραηλινών, υποβλήθηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Χανίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 39χρονου υπηκόου τρίτης χώρας, διότι σε αναρτήσεις του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο του 2023 αναφερόμενος στον πόλεμο που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας, προέτρεπε σε πράξεις βίας.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για παράβαση του άρθρου 187Α παρ. 6 σε συνδυασμό με το άρθρο 98 του Ποινικού Κώδικα».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 39χρονος Αιγύπτιος μέσω Facebook εξυμνούσε τη Χαμάς (και συγκεκριμένα το ένοπλο τμήμα της την Αλ Κασάμ) και προέτρεπε σε πράξεις εναντίον των Ισραηλινών γενικά, όχι κάνοντας συγκεκριμένες στοχοποιήσεις στη χώρα μας. Καλούσε συγκεκριμένα ομόθρησκούς του ανά τον κόσμο να αναλάβουν πράξεις εκδίκησης για όσα συμβαίνουν στη Γάζα.

Ο 39χρονος Αιγύπτιος δεν έχει συλληφθεί

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 39χρονος διαμένει 10 χρόνια στη χώρα μας και συγκεκριμένα στα Χανιά, και ασχολείται με αγροτικές εργασίες.

Να σημειωθεί ότι ο άνδρας δεν έχει συλληφθεί.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr