Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου που παρασύρθηκε από θαλάσσια ρεύματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου που παρασύρθηκε από θαλάσσια ρεύματα

Ο 28χρονος παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα όταν μαζί με τους δύο φίλους του που διασώθηκαν, θέλησαν να κολυμπήσουν παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, στην παραλία «Μύτη» στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Στη Χαλκιδική αναμένεται να φτάσει τις επόμενες ώρες, η οικογένεια του 28χρονου Μάρτιν που συνεχίζει να αγνοείται στη θαλάσσια περιοχή, όπως ανέφερε στο protothema.gr ο πρόεδρος των εθελοντών διασωστών – ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμος.

Η μητέρα και ο αδελφός του νεαρού από τη Βόρεια Μακεδονία, ταξιδεύουν από την Αμερική όπου διαμένουν προκειμένου να συμμετέχουν στην μεγάλη επιχείρηση που έχει στηθεί για τον εντοπισμό του δικού τους ανθρώπου , αλλά και να είναι παρόντες για οποιαδήποτε εξέλιξη. Ο 28χρονος παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα όταν μαζί με τους δύο φίλους του που διασώθηκαν, θέλησαν να κολυμπήσουν παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, στην πασίγνωστη παραλία «Μύτη» στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Ο νεαρός, μετά τη διάσωση και του 30χρονου Ιβάν, είναι ο μοναδικός από την παρέα που συνεχίζει να αγνοείται, με τις Αρχές και τους εθελοντές να δίνουν μάχη με τον χρόνο.

Όλοι ελπίζουν σε ένα «θαύμα» για τη ζωή του 28χρονου καθώς αγνοείται για σχεδόν δύο 24ωρα.

Το έργο των ομάδων εντοπισμού και διάσωσης δυσκολεύουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν από νωρίς της Δευτέρας στην περιοχή, καθώς φτάνουν έως τα 7 μποφόρ. «Έχει πολύ δυνατό αέρα με αποτέλεσμα να έχουν βγει τα σκάφη έξω από τη θάλασσα, ούτε το Λιμενικό δεν μπορεί να επιχειρήσει. Ερευνούμε για την ώρα με πεζοπόρα τμήματα και περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί ο καιρός», αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος των ΟΦΚΑΘ.

Όπως έκανε γνωστό ο κύριος Ράμος, μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες, οι διασώστες αναμένεται να ρίξουν στο νερό ένα υποβρύχιο drone που θα συνδράμει σημαντικά στις έρευνες.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη επίσημη ενημέρωση, στην περιοχή ενεργούν ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και δύο παραπλέοντα πλοία μόνο παράκτια, ενώ το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας ολοκλήρωσε πριν από λίγη ώρα την έρευνα που πραγματοποιούσε από νωρίς το πρωί.

ΠΗΓΗ: PROTOTHEMA

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr