Ακίνητα: Αλλάζουν οι αντικειμενικές αξίες – Δείτε πότε και που
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακίνητα: Αλλάζουν οι αντικειμενικές αξίες – Δείτε πότε και που

Τις προτάσεις τους για την αναπροσαρμογή των νέων αντικειμενικών τιμών των ακινήτων θα πρέπει να παραδώσουν έως τις 5 Οκτωβρίου οι εκτιμητές ακινήτων στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Ο καθορισμός των νέων τιμών ζώνης θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους για ισχύσουν όλα από το 2021.
Οι διαφοροποιήσεις
Μεσοσταθμική μείωση 8% -10% στον ΕΝΦΙΑ σημαίνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι μειώσεις θα φτάσουν στο 20%, σε άλλες θα κινηθούν στα επίπεδα 10% -12% και σε άλλες θα είναι χαμηλότερες από 5% έως 8% .Στις περιοχές που θα καταγραφούν μεγάλες αυξήσεις στις τιμές ζώνης καθώς και σε πολλές από τις 3.000 περιοχές που θα ενταχθούν για πρώτη φορά στο αντικειμενικό σύστημα, ο ΕΝΦΙΑ θα φουσκώσει.
Αντίθετα σε περιοχές όπου οι αντικειμενικές αξίες είναι σήμερα υψηλότερες από τις εμπορικές, μετά την εξίσωση των τιμών οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν μείωση 10 % -12 % στον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ.
Όπως αναφέρουν ειδικοί κτηματαγοράς στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, αυξήσεις στις αντικειμενικές θα πρέπει να αναμένονται σε συνοικίες του κέντρου της Αθήνας ( Εξάρχεια, Κυψέλη, Πατήσια, Ευελπίδων, Κουκάκι, Κολωνάκι κ.α) όπου ακόμα και εν μέσω πανδημίας οι εμπορικές τιμές βρίσκονται πάνω από τις αντικειμενικές σε περιοχές των νότιων προαστίων, στον Πειραιά και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Επίσης άλμα αναμένεται να κάνουν σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, οι τιμές της Εφορίας στις περιοχές κυρίως νησιά (Μύκονο, Σαντορίνη ,Κέρκυρα κλπ) που θα ενταχθούν για πρώτη φορά στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr