Ακρίβεια – Αίσωπος στο evima.gr: Το εμπόριο είναι σε βαθιά ύφεση από τον Δεκέμβριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια – Αίσωπος στο evima.gr: Το εμπόριο είναι σε βαθιά ύφεση από τον Δεκέμβριο

Για την ακρίβεια και την εικόνα που παρουσιάζει η τοπική αγορά μίλησε ο Νίκος Αίσωπος, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας
Για την «βαθιά ύφεση» στην οποία βρίσκεται το εμπόριο και τους λόγους που αναγκάζουν τους καταναλωτές να αποφεύγουν τις αγορές μίλησε στο evima.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας, Νίκος Αίσωπος.
Σε μαραθώνιο εξελλίσσεται η προσπάθεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στο τεράστιο κύμα ακρίβειας που πλήττει την χώρα με αποκορύφωμα τις αυξήσεις στην ενέργεια και τα καύσιμα, που ανάγκασαν την κυβέρνηση να πάρει επιπλέον μέτρα στήριξης για τις πιο ευάλωτες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.
Μέσα στον εκτροχιασμένο προϋπολογισμό των νοικοκυριών εντάσσονται και οι αυξήσεις στο λιανεμπόριο, οι οποίες έχουν γίνει αισθητές το τελευταίο διάστημα και απομακρύνουν τους καταναλωτές από την αγορά.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας μας μεταφέρει την εικόνα της τοπικής αγοράς της Εύβοιας αφού υπάρχει μειωμένη κίνηση ενώ τα έξοδα τρέχουν,  με 9 στις 10 επιχειρήσεις να δηλώνουν μειωμένο τζίρο.
«Δυστυχώς το εμπόριο διέρχεται από το Δεκέμβριο μια περίοδο βαθιάς ύφεσης μια και ένα σύνολο αιτιών έχουν οδηγήσει σε ιστορικά χαμηλή κατανάλωση και ταυτόχρονα υψηλά λειτουργικά έξοδα. Ο κύριος λόγος που αναγκάζει το κοινό να μη καταναλώνει προϊόντα ένδυσης και υπόδησης, με τη κρίση να διαχέεται και στην εστίαση είναι το κόστος των βασικών αγαθών, της ενέργειας και των καυσίμων», αναφέρει χαρακτηριστικά
Και συνεχίζει: «Έρευνες που έχουν γίνει αποτυπώνουν το πρόβλημα, με 9 στις 10 επιχειρήσεις να δηλώνουν μείωση τζίρου, πολλές από αυτές άνω του 50%. Χαρακτηριστικά,για πολλούς το δεκαήμερο του περσινού Ιανουαρίου με την αγορά ανοιχτή για περίπου δυο εβδομάδες ήταν καλύτερο από το φετινό».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr