Ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα

Σε ακρωτηριασμό του ποδιού του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε βαρύτατα από τη φωτοβολίδα στου Ρέντη προχώρησαν οι γιατροί στο Κρατικό Νίκαιας, πριν από λίγο.

Το ανακοινωθέν του διοικητή του Γενικού Κρατικού σημειώνει ότι η επέμβαση ακρωτηριασμού του αριστερού ποδιού του αστυνομικού έγινε «λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς».

Το ιατρικό ανακοινωθέν:

Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς. Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση.

Ο διοικητής Ανδρέας Πλεμμένος

Μετά τον βαρύτατο τραυματισμό της μηριαίας αρτηρίας από τη ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας από τον καθ’ ομολογίαν δράστη 18χρονο, οι ελπίδες να σωθεί το πόδι του νεαρού αστυνομικού ήταν μηδαμινές. Έτσι οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό για να αποφύγουν περαιτέρω επιπλοκές. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του εξακολουθεί να είναι κρίσιμη και ο 31χρονος συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr