Αλιβέρι: Μνημόσυνο για τα θύματα της μεγάλης έκρηξης του λιγνιτωρυχείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλιβέρι: Μνημόσυνο για τα θύματα της μεγάλης έκρηξης του λιγνιτωρυχείου

Λειτουργία στη μνήμη των θυμάτων της μεγάλης έκρηξης στο λιγνιτωρυχείο Αλιβερίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28/5
Το Σαββάτο 28 Μαϊου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ  ιερούργησε στο παρεκλήσι της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στο παλιό Λιγνιτωρυχείο της Δ.Ε.Η. στον Μπιρνιά Αγίου Λουκά – Αλιβερίου με συλλειτουργούς τον Πρωτοπρ Γεώργιο Γιαννούλη εφημέριο Αγίου Λουκά  και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και εν συνεχεία ετελέσε το μνημόσυνο  υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της μεγάλης έκρηξης του λιγνιτωρυχείου το οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο η  Ένωση των  Συνταξιούχων  της  Δ.Ε.Η. Αλιβερίου.
Με την παρουσία τους τίμησαν ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου  κ.Αθανάσιος Μπουραντάς με τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και πολλών πιστών απο την ευρύτερη περιοχή.
Ακολούθησε επιμνημόσυνος δέησις απο τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ ενώπιον του Ηρώου των θυμάτων και η κατάθεσις στεφάνων.
Επίσης τους ύμνους απέδωσαν οι Πρωτοψάλτες κ. Αριστοτέλης Σαλαμπασόπουλος του ιερού ναού Αγίας Τριάδος Κριεζών και κ. Χαράλαμπος Μαζαράκης ιερού ναού Αγίου Γεωργίου πολιούχου πόλεως Αλιβερίου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr