Αλιβέρι: ΤΩΡΑ! διαμαρτυρία ψαράδων και κυνηγών για τη συνεχιζόμενη απαγόρευση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλιβέρι: ΤΩΡΑ! διαμαρτυρία ψαράδων και κυνηγών για τη συνεχιζόμενη απαγόρευση

Ειρηνική διαμαρτυρία λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό από αρκετούς ψαράδες και κυνηγούς στο κέντρο του Αλιβερίου αυτή την ώρα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείτε σήμερα Σάββατο 31 Ιανουαρίου στην είσοδό της πόλης στην πλατεία Ζωντού, από ψαράδες και κυνηγούς για την συνεχιζόμενη απαγόρευση από την Κυβέρνηση της αγαπημένης ενασχόλησής τους, την οποία θεωρούν άδικη, παράλογη και άκρως υπερβολική.

Στόχος των ατόμων που συγκεντρώθηκαν ήταν να διατρανώσουν την αντίθεσή τους και ζητήσουν επιτακτικά την άρση της απαγόρευσης, αφού τόσο το ψάρεμα όσο και το κυνήγι είναι ασφαλείς δραστηριότητες στη φύση, χωρίς συνωστισμό, που προκαλούν και ευεξία στους συμμετέχοντες λόγω και των περιοριστικών μέτρων.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Κυβέρνηση με απόφασή της ανήμερα τα Χριστούγεννα είχε επιτρέψει και το ψάρεμα και το κυνήγι. Απόφαση που δεν κράτησε όμως για πολλές μέρες, καθώς στις 2 Ιανουαρίου, δηλαδή μια εβδομάδα μετά, ξαναπήρε πίσω την απόφαση, απαγορεύοντας και πάλι και το ψάρεμα και το κυνήγι, και προκαλώντας οργή και αγανάκτηση σε κυνηγούς και ψαράδες σε όλη τη χώρα.

Τις τελευταίες μέρες με νέα απόφαση, κατ’ εξαίρεση επιτρέπει το κυνήγι του αγριογούρουνου μόνο όμως στους Νομούς Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου. Παραμένει η απαγόρευση στην υπόλοιπη χώρα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr