Άλκης Καμπανός: Εντοπίστηκε νέο φονικό όπλο στο σημείο της δολοφονίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άλκης Καμπανός: Εντοπίστηκε νέο φονικό όπλο στο σημείο της δολοφονίας

Το νέο φονικό όπλο εντοπίστηκε σήμερα το πρωί, σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από τα σκαλιά της πολυκατοικίας που δολοφονήθηκε ο Άλκης.

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε νέο φονικό όπλο.

Δύο μέρες μετά την άνανδρη επίθεση στον νεαρό φοιτητή κι ενώ οι αστυνομικοί είχαν ολοκληρώσει τις έρευνές τους στο σημείο και τη συλλογή στοιχείων, το δολοφονικό όπλο παρέμενε στην άκρη του πεζοδρομίου, πίσω από τη δεξιά ρόδα ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου, δίχως κάποιος να την έχει δει.

Το όπλο βρέθηκε πολύ κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Αμέσως, ο δημοσιογράφος του MEGA ειδοποίησε τις Αρχές και μέσα σε λίγα λεπτά αξιωματικοί της ασφάλειας βρίσκονται στο σημείο.

Ο δημοσιογράφος, περιγράφει πώς τυχαία την είδε πεταμένη στον δρόμο. Πρόκειται για μια ματσέτα επιβίωσης, σχεδόν μισού μέτρου, με κυρτή αιχμηρή λεπίδα, από ανοξείδωτο χάλυβα και λαβή από καουτσούκ.

Οι αξιωματικοί κάνουν τα απαραίτητα προκειμένου να μην αλλοιώσουν τα στοιχεία πάνω της. Φορούν γάντια κι ύστερα «σκανάρουν» το μαχαίρι απ’ άκρη σ’ άκρη με ειδικό φωτισμό προκειμένου να αποκαλυφθούν τυχόν ίχνη αίματος που δεν είναι ορατά με «γυμνό» μάτι.

Είναι το 22ο εύρημα στον τόπο του εγκλήματος, με το ταμπελάκι των στοιχείων να τοποθετείται δίπλα στη ματσέτα για να ληφθούν οι απαραίτητες φωτογραφίες στο σημείο που βρέθηκε.

Ύστερα, με προσεκτικές κινήσεις, περισυνελέγεται και τοποθετείται πάνω σε ελεγχόμενη επιφάνεια προκειμένου να μετρηθεί το μέγεθός της και να φωτογραφηθεί ξανά.

Το μέγεθός της είναι 44 εκατοστά, εκ των οποίων τα 30,5 είναι η λεπίδα και ζυγίζει σχεδόν μισό κιλό.

Οι αστυνομικοί, αφού ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες, βάζουν τη ματσέτα σ’ ένα σακουλάκι στοιχείων, προκειμένου να σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να ελεγχθεί για αποτυπώματα και ίχνη DNΑ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr