Άλκης Καμπανός: Σπαραγμός στο σημείο της δολοφονίας – Άλλαξε όνομα η οδός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άλκης Καμπανός: Σπαραγμός στο σημείο της δολοφονίας – Άλλαξε όνομα η οδός

Εκδήλωση ονοματοδοσίας στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού πραγματοποιήθηκε στο σημείο όπου δολοφονήθηκε πριν από ένα χρόνο

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού στην τελετή ονοματοδοσίας του δρόμου όπου έγινε το μοιραίο προς τιμήν του αδικοχαμένου φοιτητή.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών φυσικά οι γονείς του Άλλκη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δεκάδες πολίτες και φίλαθλοι του Άρη.

«Ήθελα να ευχαριστήσω και τον κ. Ζέρβα και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την απόφαση αυτή. Η θυσία του Άλκη ας αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό μας με καθόλου βία και καθόλου θύματα», δήλωσε ο πατέρας του 19χρονου, που βρίσκεται στο σημείο δολοφονίας για δεύτερη φορά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όπως είπε ο κ. Καμπανός, είναι η δεύτερη φορά που βρίσκεται μαζί με τη σύζυγό του, Μελίνα, στο σημείο της δολοφονίας του παιδιού τους, μέσα σε διάστημα 15 ημερών. «Καταλαβαίνετε τη συγκίνησή μου, είναι πολύ δύσκολο. Παρ’ όλα αυτά η αγάπη όλου του κόσμου μου δίνει κουράγιο για να το ξεπεράσω όσο μπορώ. Σας ευχαριστώ όλους», ανέφερε.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Ζέρβας, ο οποίος δήλωσε πως «ο Άλκης χάθηκε με βίαιο τρόπο [..] Δικό μας χρεος είναι να κραταμε την παρουσία του ζωντανή, αυτο το σημειο να θυμίζει για πάντα την ύπαρξη του και τον τρόπο που χάθηκε [..] Ποτέ ξανά να μην έχουμε τέτοιες τραγωδίες, ποτέ ξανά να μην έχουμε τετοια θυματα».

Η απόφαση για την μετονομασία της οδού Γαζή σε «Αλκιβιάδη Καμπανού» πάρθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσε ο Α.Σ. Άρης με επιστολή στον δημο Θεσσαλονίκης.

Θα τοποθετηθεί μνημείο στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού

Επόμενο βήμα θα είναι η τοποθέτηση ενός μνημείου στο σημείο της δολοφονίας του φοιτητή, καθώς εγκρίθηκε η χωροθέτησή του από τη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr