Αλλαγή ώρας: Τα ξημερώματα της Κυριακής βάζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλαγή ώρας: Τα ξημερώματα της Κυριακής βάζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά

Σε ισχύ τίθεται η θερινή ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής

Τα ξημερώματα της Κυριακής τίθεται σε ισχύ η θερινή ώρα, αφού πρέπει να αλλάξουμε τα ρολόγια μας, βάζοντας τους δείκτες μία ώρα μπροστά.

Η αλλαγή της ώρας σε θερινή, γίνεται αυτή την Κυριακή, 27 Μαρτίου, καθώς παραδοσιακά η διαδικασία πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.

Έτσι, στις 27/3/2022, όταν το ρολόι δείξει 3:00 θα το γυρίσουμε ώστε να δείξει 4:00.

Η ανακοίνωση του υπουργείου για την αλλαγή ώρας

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε σχετική ανακοίνωση ανέφερε, ότι την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/1/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 3:00 σε 4:00.

Το μέτρο της κατάργησης της αλλαγής ώρας

Όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι η τελευταία αλλαγή ώρας, καθώς δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο κατάργησής της, όπως θεσπίστηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τον Μάρτιο του 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ του τερματισμού της πρακτικής αυτής, της προσαρμογής των ρολογιών κατά μία ώρα την άνοιξη και το φθινόπωρο, με στόχο να εφαρμοστεί το 2021. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν παρά ένα πρώτο σκαλί σε μια σειρά αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν για να ισχύσει τελικά κάτι τέτοιο, ευρωπαϊκά όργανα, εθνικά κοινοβούλια κλπ. και όπως όλα δείχνουν προς το παρόν βρισκόμαστε ακόμη… μακριά από την εφαρμογή του μέτρου.

Πάντως, μόλις προ ολίγων ημερών, η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε την κατάργηση της χειμερινής ώρας, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για «ηλίθιο αναχρονισμό», που «σκοτεινιάζει τη ζωή μας». Και στις ΗΠΑ η τελική εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου πάντως περνά από μια σειρά άλλων σταδίων απόφασης και δεν βρίσκονται ούτε και στις ΗΠΑ στο σημείο… άμεσης κατάργησης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr