Αλλάζουν οι ταυτότητες, το νέο στοιχείο που θα αναγράφουν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλάζουν οι ταυτότητες, το νέο στοιχείο που θα αναγράφουν

Τον Σεπτέμβριο θα είναι διαθέσιμες οι νέες ταυτότητες
Τον Σεπτέμβριο θα είναι διαθέσιμες οι νέες ταυτότητες, σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη. Σε αυτές σύμφωνα με πληροφορίες θα αναγράφεται και ο ΑΜΚΑ.

Τις προδιαγραφές που θα έχουν οι νέες ταυτότητες αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης, σημειώνοντας ότι η παρουσίασή τους θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σε συνέντευξή του στο Action 24, ο Νότης Μηταράκης ρωτήθηκε για τις νέες ταυτότητες και τόνισε πως θα έχουν μορφή πιστωτικής κάρτας, το κόστος τους θα είναι στα 10 ευρώ, όπως έχει προβλεφθεί από το 2018 και θα έχουν ημερομηνία λήξεως στα 10 χρόνια.

«Η παρουσίαση θα γίνει στην ερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», είπε και τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα σύστημα «γεωεντοπισμού» σε αυτές αλλά θα είναι έγγραφα που δεν θα παραχαράσσονται και θα ενισχύουν την ασφάλεια του πολίτη.

Την επόμενη ημέρα από την παρουσίασή τους, οι νέες ταυτότητες θα είναι διαθέσιμες για έκδοση. Όσο για το κόστος των 10 ευρώ, είναι αυτό που ισχύει και τώρα για την έκδοση νέας ταυτότητας σε περίπτωση που αυτή δεν έχει κλαπεί ή απωλεθεί.

Τα νέα στοιχεία που θα αναγράφουν

Τα στοιχεία

Στις νέες ταυτότητες θα αναγράφονται σύμφωνα με τον ΑΝΤ1:

Όνομα
Επίθετο
Ημερομηνία γέννησης
Ημερομηνία έκδοσης
Ημερομηνία λήξης (θα έχουν δεκαετή ισχύ)
Αριθμός ταυτότητας
ΑΜΚΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι νέες ταυτότητες θα έχουν την παρακάτω μορφή:

nees-tautotites.jpg

Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια στόχος είναι οι ταυτότητες να συνδεθούν με όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου και με μία αίτηση να γίνεται κάθε 10 χρόνια επανέκδοση ταυτότητας αλλά και διπλώματος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr