Ανατολική Αττική: 126 καμένες κατοικίες από την μεγάλη πυρκαγιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανατολική Αττική: 126 καμένες κατοικίες από την μεγάλη πυρκαγιά

Στα 72 ανέρχονται τα σπίτια που κρίθηκαν ακατάλληλα για χρήση και στα 54 εκείνα που κρίθηκαν επικίνδυνα και θα επανελεγχθούν

Αυτοψίες σε 251 κτίρια των πληγέντων δήμων Πεντέλης, Παλλήνης και Ραφήνας-Πικερμίου μέχρι και την Παρσκευή 22 Ιουλίου μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μετά την μεγάλη φωτιά της 19ης Ιουλίου που ξέσπασε στην Πεντέλη και επεκτάθηκε στις γυρω περιοχές.

– Από αυτά, 204 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 78 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 72 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 54 επικίνδυνες για χρήση, οι οποίες θα επανελεγχθούν.

– Επίσης, έχουν ελεγχθεί 8 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 2 είναι κατάλληλοι για χρήση, ένας προσωρινά ακατάλληλος (χρήζει επισκευής) και 5 επικίνδυνοι για χρήση, οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

– Ελέγχθηκαν 34 αποθήκες, εκ των οποίων 5 κρίθηκαν κατάλληλες, 12 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 17 επικίνδυνες για χρήση και θα επανελεγχθούν.

– Τέλος, ελέγχθηκαν 5 Ιεροί Ναοί – δημόσια κτίρια, εκ των οποίων οι 4 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση και ο ένας προσωρινά ακατάλληλος για χρήση (χρήζει επισκευών).

Τις επόμενες ημέρες, κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα συνεχίσουν να διενεργούν αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές της Αττικής, για να ικανοποιήσουν όσα επιπλέον αιτήματα αυτοψιών δεν κατέστη εφικτό μέχρι σήμερα, λόγω απουσίας των ιδιοκτητών των ακινήτων, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων των πληγέντων συμπολιτών μας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr